Mainos

Poliisi selvittää Viron alamaailman kummisedän murhaa – ruumis löytyi autosta

Poliisin mukaan eilen alkuiltapäivästä tuli tieto Saunjan kylästä, Haapsalun läheltä löytyneestä ruumiista. Viron poliisi kertoo, että surmattu osoittautui Viron alamaailman kummisetänä pidetyksi Nikolai Tarankoviksi.

Postimees kertoo, että Tarankov on johtanut jo kolmisenkymmentä vuotta Viron järjestäytyneen rikollisuuden katto-organisaatiota, yhteiskassaa.

Viron keskusrikospoliisilla on lehden mukaan ollut jo pidemmän aikaa suunnitteilla Tarankovin pidätys ja tutkinta, mutta murha vesitti suunnitelmat alamaailman tutkimiseksi Tarankovin kautta.

Yhteiskassa on Viron rikollisryhmittymien ns. katto-organisaatio, joka ratkoo rikollismaailmassa syntyneitä erimielisyyksiä, jakaa toimialat ryhmittymien välillä ja avustaa vangittuja.

Rikospoliisin johtajan mukaan 63-vuotiaan Tarankovin ruumis löytyi metsään pysäköidystä autosta. Alamaailman ykkösmiehen kuolema johtuu ilmeisesti päähän kohdistetusta väkivallasta.

Eläkeikä lähellä

Postimees kirjoittaa, että Viron alamaailmassa on jo pitkään mietitty, kenestä olisi tulossa eläkeikään ehtineen Tarankovin manttelinperijä. Nyt valtakiistat aikaistuivat huomattavasti.

Nykyään Virossa toimii noin kymmenen erilaista alamaailman ryhmittymää. Ne maksavat osan rikollisilla keinoilla hankkimistaan tuloista yhteiskassalle. 

Viron entinen keskusrikospoliisin johtaja Andrus Anvelt sanoo Tarankovin kuoleman jälkeen tehdyssä haastattelussa, että Viron alamaailmassa alkaa nyt varmasti läänien uusjako.

– Tavallisesta ihmisestä tuntuu, että järjestäytynyttä rikollisuutta ei ole niin paljoa, se maailma kyllä on olemassa ja toimii, Anvelt sanoo.

Tarankovin ruumiin löysi viranomaisten mukaan tämän tuntenut ihminen. Tarkempaa tietoa kuolinsyystä ei vielä ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.