Mainos

Poliisi selvittää Taivalkosken ammuskelua

Pidätettyjä epäillään murhan ja tapon yrityksistä, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä varkaudesta. Päätös vangitsemisesta on tehtävä maanantaihin mennessä.

Poliisi on aloittanut tutkinnan Taivalkoskella eilen tapahtuneesta ammuskelusta ja siitä seuranneesta laajamittaisesta takaa-ajosta. Kiinniotetut kolme kainuulaista miestä ja helsinkiläinen nainen on pidätetty ja heidät on siirretty Oulun poliisivankilaan.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Arto Luukinen kertoo poliisin muun muassa selvittävän, kuka nelikosta ampui laukaukset Kylmäluoman leirintäalueen omistajan ja poliisin autoja kohti.

Tapahtumat alkoivat, kun kopla yritti murtautua perjantain vastaisena yönä leirintäalueelle. Ammuskelun lisäksi he ryöstivät päivän aikana aseella uhaten itselleen auton.

Tekoja epäillään murhan ja tapon yrityksinä, törkeänä ryöstönä ja törkeänä varkautena. Virkamiestä kohti ampumista tutkitaan aina murhan yrityksenä.

Poliisi selvittää myös kiinniotettujen välisiä suhteita. Miehet ovat kotoisin Kajaanista ja Suomussalmelta. Poliisi etsi lauantaina aseita Taivalkosken Metsäkylän maastosta. Perjantaina maastosta löytyi käsiase. Etsittävänä on yhä ampumiseen käytetty kivääri, josta todistavat ampumapaikoilta löytyneet hylsyt.

Pidätettyjen vangitsemisesta on päätettävä maanantaina puoleen päivään mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.