Mainos

Poliisi: Sateinen juhannus on paras juhannus

Sateiset säät saattavat harmittaa muita juhannuksen viettäjiä, mutta poliisia huono keli ei haittaa. Poliisi tunnustaa jopa toivovansa juhannukseksi mahdollisimman kurjaa keliä, sillä huonot säät helpottavat yleensä poliisin työtä.

Esimerkiksi eilen vesillä myrskyinen sää rauhoitti veneilyä, mutta venepoliisi ennusti sään kirkastumisen tuovan myöhemmin illalla ongelmia.

– Jos keli pysyy tämmöisenä hyvänä, niin kyllä se kaikennäköisiä häiriötehtäviä tietysti tuo illan ja yön aikana. Mitä parempi ja hienompi ilma on, sitä enemmän saa mennä alueen laidalta toiselle, Helsingin venepoliisin vanhempi konstaapeli Jarmo Niininen kertoo.

Niininen tunnustaakin toivovansa loppujuhannukseksi oikein sateista ja tuulista säätä.

– Se on poliisin kannalta aina paras aina näin.

Pääkaupunkiseudun vesillä juhannuksen vietto on alkanut rauhallisesti, vaikka liikenne vilkastuikin eilisestä.

– Mutta ihmiset olleet hyvin varustautuneena ja ajaneet siististi eikä ruorijuoppojakaan toistaiseksi ole tullut.

Myös maanteillä juhannuksen menoliikenne sujunut tänään pitkälti ruuhkitta. Osalla kuljettajista kaasujalka oli kuitenkin turhan raskas.

– Ei mitään aivan hirvittäviä ylinopeuksia, mutta kiireisiäkin tuntuu olevan, toteaa liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Risto Maksimainen.

– Monella tuntuu olevan selityksenä, että osa porukasta jo mennyt juhannuksen viettoon. Ne jotka tänään ovat olleet töissä, yrittävät sitten kiirehtiä sinne mökille

Katso Anna-Stiina Toivosen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.