Mainos

Poliisi sai viikossa kiinni 400 viritettyä mopoa

Poliisi on tavoittanut tehovalvonnassaan lähes 400 viritettyä mopoa. Lisäksi viime viikolla pidetyssä valvonnassa tavoitettiin lähes sata kypärätöntä mopoilijaa.

Taajamien liikenteen valvonnassa 16.-22.5. olivat painopisteenä nuoret kuljettajat ja mopot. Poliisi toivoo, että vanhemmat olisivat kiinnostuneita lastensa mopoista ja tarkistaisivat mopon kunnon yhdessä lastensa kanssa.

– Poliisin käsityksen mukaan vanhemmat usein tietävät mopon viritetyksi, mutta eivät tiedosta, että nuorten loukkaantumisriski ja loukkaantumisasteen vakavuus lisääntyvät virityksen takia, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Ihalainen kritisoi myös ilman kypärää ajamista. Nuorten osuus kovalla nopeudella ajetuissa kuolonkolareissa on suuri.

Nuorten aiheuttamissa onnettomuuksissa on muihin kuljettajiin verrattuna kaksinkertainen määrä suuria ylinopeuksia. Näistä kuljettajista joka viidennellä on aiempia ylinopeusrikkomuksia. Riskiä lisää myös turvalaitteiden käyttämättömyys.

Poliisi tarkasti viime viikolla kaiken kaikkiaan lähes 20 000 autoa ja mopoa. Poliisi suoritti myös lähes 42 000 puhalluskoetta, joissa todettiin 178 rattijuoppoa. Sen lisäksi 30 kuljettajan epäiltiin ajaneen huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena

Liikennevalvonta oli osa poliisin valtakunnallista valvontateemat 2011- suunnitelmaa. Paikallisen valvonnan tuloksista saa tietoa Liikkuvasta poliisista sekä poliisin paikallisyksiköistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.