Mainos

Poliisi sai kaataa Hangossa seikkailleen karhun

Poliisi ei rikkonut lakia kaataessaan Hangon lähistöllä seikkailleen karhun viime keväänä. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt antoi ratkaisunsa ampumisesta tehtyihin kanteluihin tänään.

Karhun ampumisesta tehtiin oikeusasiamiehelle viisi kantelua. Poliiseja arvosteltiin muun muassa siitä, että he olisivat hätyyttäneet merellä uineen karhun kohti mannerta ja siten aiheuttaneet ampumiseen johtaneen tilanteen.

Apulaisoikeusasiamies ei löytänyt poliisin toiminnasta huomautettavaa. Viranomaiset olivat ensin yrittäneet ajaa karhun kauemmas asutuksesta. Kun karhu kuitenkin lähti uimaan kohti asutusta, jouduttiin eläin riista-asiantuntijoiden ohjeiden mukaan turvallisuussyistä lopettamaan.

Päätöksen perusteluissa apulaisoikeusasiamies korosti, että poliisilla on oikeus ottaa kiinni ja lopettaa eläin, jos se aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle tai terveydelle.

Apulaisoikeusasiamies teki ratkaisunsa poliisin syyttäjälle antamien selvitysten perusteella. Asiasta oli tehty myös rikosilmoitus. Myös syyttäjä katsoi, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Lintubongarit huomasivat viime vuoden toukokuussa karhun Granholmin saaressa Hangon edustalla. Arviolta kaksivuotias nalle lähti uimaan Hankoniemen suuntaan, jonka kärjessä se ammuttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.