Mainos

Poliisi sai Directa-tutkinnassa yllättävää apua

Directan hakupalvelu

Poliisi on saanut yrittäjiltä apua ns. Directa-jutun tutkinnassa. Suomen yrittäjät teki alkusyksystä poliisin pyynnöstä asiaa koskevan kyselyn yrittäjäkunnalle. Kysely toi paljon vastauksia, joita poliisi analysoi lähiaikoina.

Poliisi epäilee internetissä toimivan luettelofirman syyllistyneen törkeään petokseen ja markkinointirikokseen.

- Kysely lähti kaikille jäsenille, joilla on sähköpostiosoite ja vastauksia tuli hurjan paljon, lainopillinen asiamies Janne Makkula Suomen Yrittäjistä kertoo.

Directan laskutusmenettely ja markkinointi ylitti kevään ja kesän aikana satojen yrittäjien sietokyvyn ja he tekivät yhtiön toiminnasta rikosilmoituksen poliisille. Poliisi ei kerro rikosilmoitusten määrää, alkusyksystä niitä oli kirjattu 250.

Tutkittavana oleva jutun laajuutta voidaan tässä vaiheessa vain arvailla. Yrittäjien ongelmat ovat Directan kanssa ovat jatkuneet. Yrittäjien kattojärjestössä vastataan edelleen Directaa koskeviin yhteydenottoihin.

- Yhteydenottoja on jo lähemmäs kolmea- kuin kaksi tuhatta. Niitä tulee eniten silloin, kun Directasta on lähtenyt laskuja maailmalle, Makkula kertoo.

Makkulan mukaan yrittäjien kertomat tarinat ovat lähes identtisiä toistensa kanssa. Suurimmat ongelmat ovat sopimuksen irtisanomisessa ja epäselvässä laskutuksessa.

Yrittäjät ovat yllättyneet ylisuurista laskuista ja heille on jäänyt epäselväksi, mistä hakusanoista laskutettava summa muodostuu. Satojen eurojen lasku ei ole yrittäjäjärjestön mukaan vastannut sovittua.

- Lisäksi siinä on kummallisuus, että sopimusta ei saa sanottua irti ennen kuin edellinen lasku on maksettu, Makkula sanoo.

Directa on muuttanut sekä sopimusehtojaan että hinnoitteluperiaatteitaan kuluvan vuoden aikana osittain itselleen suotuisaan suuntaan.

Directan toimitusjohtaja Ville Komppa on sen sijaan viestittänyt yhtiön nousseen teknologiayritysten toimialakilpailussa kasvavien yritysten kärkeen.

Toimitusjohtaja on kiistänyt laittomuudet. Poliisin esitutkinnan on määrä valmistua ensi kuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.