Mainos

Poliisi saanut huolestuneita yhteydenottoja nuorilta: Miten toimia, jos kohtaa itsetuhoisen henkilön somessa?

Mitä pitää tehdä, jos joku uhkaa sosiaalisessa mediassa vahingoittaa itseään? Helsingin poliisi on lyhyen ajan sisällä saanut asian tiimoilta yhteydenottoja nuorilta.

Katso videolta keskustelu siitä, miten selvitä lapsen itsemurhasta.

Helsingin poliisi kertoo saaneensa WhatsApp-viestejä muutamilta nuorilta lyhyen ajan sisällä. Nuoret ovat kysyneet, miten pitäisi toimia, jos kohtaa somessa itsetuhoisen henkilön.

Poliisi jakoi Facebookissa asiasta laatimansa ohjeen, jonka avulla kukaan ei jää toimettomaksi, jos huomaa henkilöllä itsetuhoisia aikeita tai ajatuksia.

Älä jää pohtimaan yksin

Poliisi neuvoo kirjoituksessa, että asiaa ei pidä jäädä pohtimaan yksin, vaan siitä pitää kertoa luotettavalle aikuiselle. Aikuisen kanssa on hyvä miettiä, miten mahdollisesti itsetuhoista henkilöä voisi auttaa.

Auttamisen ei pidä rajoittua pelkkään someen: jos tuntee samankaltaisen ihmisen myös tosielämässä, ei tilannetta kannata jäädä empimään. Poliisi neuvoo ilmoittamaan asiasta koululle tai sosiaaliviranomaiselle.

– Jos et tiedä henkilöstä muuta kuin some-nimimerkin, voit neuvoa häntä hakemaan apua. Kerro, että apua on saatavilla, poliisi neuvoo.

Samalla omasta jaksamisestakin on syytä huolehtia.

– Jos tuntematon jatkaa viestien, kuvien tai videoiden lähettämistä, voit estää käyttäjän somessa. Sinun on muistettava pitää huolta omasta jaksamisestasi. Älä jää huolesi kanssa yksin, poliisi kirjoittaa.

Helsingin sosiaalipäivystys palvelee ympäri vuorokauden numerossa 020 696 006. Akuuteissa tilanteissa täytyy aina soittaa hätänumeroon 112.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja