Mainos

Poliisi saamassa lisää rahaa

Valtiovarainministeriön esityksen mukaan poliisin määrärahat kasvaisivat ensi vuonna 24,6 miljoonalla eurolla tähän vuoteen verrattuna. Ehdotuksen mukaan koko sisäministeriön budjetti ensi vuodelle olisi 1,2 miljardia euroa.

Budjettiesityksen mukaan poliisin tulisi panostaa ensi vuonna järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin torjuntaan. Näiden lisäksi poliisin pitäisi keskittyä tietoturvaverkkorikollisuuden, laittoman maahantulon ja ihmiskaupan estämiseen.

Myös sisäministeriö keskittäisi voimia laittoman maahanmuuton torjumiseen. Tämän lisäksi sisäministeriön budjettiesityksessä korostetaan talousrikosten sekä lapsiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan torjumista.

Rajavartiolaitoksen tulisi sisäministeriön mukaan pitää itäraja turvallisena ja toimivana. Valtiovarainministeriön esityksessä rajavartiolaitoksen ilma- ja vartioalusten hankintaan varataan 12,5 miljoonaa euroa, mikä on yli seitsemän miljoonaa enemmän kuin tänä vuonna.

Pelastuslaitoksissa aloitetaan puolestaan hätäkeskustietojärjestelmän uudistaminen, jotta hätäpuheluihin vastattaisiin nopeammin.

Sekä sisäministeriön että valtiovarainministeriön esityksissä sormenjäljet otetaan ensi vuonna käyttöön biometrisina tunnisteina poliisin myöntämissä asiakirjoissa. Sisäministeriön talousjohtajan Jukka Aallon mukaan tähän uudistukseen ei ole esityksissä varattu mitään korvamerkittyä budjettiosuutta.

Poliisin organisaatiomuutos jatkuu myös ensi vuonna, sillä nykyisen 90:n sijaan poliisilaitoksia on ensi vuonna enää 24. Sekä sisäministeriön että valtiovarainministeriön mukaan muutokset koskettavat myös poliisin ylintä johtoa ja muun muassa Helsingin poliisilaitosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.