Mainos

Poliisi: Ruissalon öljy peräisin Fortumista

Poliisi pitää Fortumin Naantalin öljynjalostamoa syyllisenä 10 päivää sitten sattuneeseen Turun öljypäästöön.

Rikoskomisario Martti Koivisto kertoo, että KRP:n rikoslaboratoriossa valmistuneet tutkimustulokset osoittavat yksiselitteisesti, että Fortumilta öljysäiliöstä otettu öljy ja vastaavasti Turusta Pansiosta otettu öljynäyte ovat samanlaista öljyä.

Poliisi huomauttaa, että Fortumin näytteessä on ollut joukossa bensiiniä, joka mereen jouduttuaan haihtuu nopeasti. Alueella öljypäästön aikana liikkuneet neljä laivaa vapautuivat poliisin epäilyistä jo tiistaina. Poliisi jatkaa öljyvuodon tutkimista tästä lähtien pääasiassa ns. kenttätutkimuksena.

Fortum on ihmeissään

Fortumin Naantalin jalostamon johtaja Ove Sundström ehti jo viikko siten kertoa, että öljy ei heidän tutkimustensa mukaan ole missään tapauksessa lähtöisin Fortumilta. Hän sanookin pitävänsä nyt syntynyttä tilannetta käsittämättömänä. Sundström haluaisi, että sekä Fortumin laboratorion että KRP:n tutkijat istuisivat saman pöydän ääreen selvittämään kummallisen ratkaisun saanutta tilannetta.

Öljy ehti saastuttaa mm. Turun Ruissalon rantoja noin kuuden kilometrin pituudelta. Öljyn kerääminen rannoilta on käynnissä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 19.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.