Mainos

Poliisi: Rengasrikolliset anastivat renkaita rekka-autollisen verran

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee viittä liettualaista miestä törkeästä varkaudesta.

Heidän epäillään anastaneen suuren määrän erilaisia autonrenkaita, jotka löytyivät heidän käyttämistään rekka-autosta ja pakettiautosta. Poliisi nappasi miehet Salosta eilen aamulla.

– Anastettujen renkaiden arvo liikkuu noin parinsadantuhannen euron kieppeillä. Eli kyllä valtavasta summasta on kyse, rikoskomisario Kimmo Heinonen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa epäillyt miehet ovat toimineet hyvin ammattimaisesti ja suunnitelmallisesti. Poliisi pääsi miesten jäljille omien selvitystöiden ansiosta. Heinosen mukaan kyseessä saattaa olla rikollisliiga, joka on toiminut eri puolilla Suomea.

Hän ei osaa kuitenkaan ottaa kantaa mahdollisen rikollisliigan kokoon.

– Selvitämme sitä, ovatko nämä miehet tehneet muita vastaavia omaisuusrikoksia muualla Suomessa. Mutta he ovat selkeästi keskittyneet renkaisiin, sillä he ovat olleet niin järeällä kalustolla, eli rekka-autolla ja pakettiautolla liikkeellä. Renkaathan vievät tunnetusti paljon tilaa, Heinonen toteaa.

Poliisi pääsee kuulustelemaan keski-ikäisiä miehiä kunnolla vasta huomenna, kun tulkki saapuu avustamaan poliisia Liettuan kielen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.