Mainos

Poliisi rauhallisena lakkoaamusta: "Eivät kotimaiset anarkistit kovin vaarallisia ole"

Helsingin poliisi ei ole erityisen huolissaan anarkistien uhkauksesta häiritä huomista bussiliikennettä.

Anarkistit aikovat estää huomisen bussiliikenteen, jolla on tarkoitus korvata lakon takia pysähtyvää metro- ja raitiovaunuliikennettä Helsingissä. Anarkistien mielestä vuoroja korvaava bussiliikenne on rikkuruutta.

Poliisi ei ole varannut huomiselle lisäresursseja, mutta aikoo olla Rautatientorilla valvomassa, mitä paikalla tapahtuu. Helsingin Sanomien tietojen mukaan pääkaupunkiseudulla toimivat anarkistiryhmittymät ovat kutsuneet osallistujia Rautatientorille aamukahdeksaksi. Poliisille ei ole tullut virallista ilmoitusta mielenilmauksesta.

– Poliisi toimii tilanteen mukaan. Voi olla, että ihmisiä otetaan kiinni joksikin aikaa, jos toiminta uhkaa yleistä järjestystä. Kotimaiset anarkistit eivät kuitenkaan ole kovin vaarallisia. Väkivaltaa käytetään vain harvoin, kuten viime itsenäisyyspäivänä Tampereella, sanoo ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisilaitokselta.

Walleniuksen mukaan aamulla bussia käyttävien ei tarvitse suunnitella uusia kulkureittejä, vaan kyytiä voi tulla odottelemaan myös Rautatientorille.

Hän uskoo, ettei joukko onnistuisi estämään ainakaan monen bussin kulkua.

– Kulun estäminen kohdistuisi varmaan yksittäisiin busseihin tai sitten he voivat yrittää kadun katkaisemista, ja sitten se on raivattava uudelleen auki. Se ei ole kuitenkaan mahdollista, että anarkistit voisivat pysäyttää kulun niin massiiviselta määrältä busseja, että liikenne pysähtyisi kokonaan.

Huomenna alkavalla lakolla Julkisen alan työntekijäliitto JHL haluaa vastustaa Helsingin kaupungin liikelaitoksen Palmian osittaista yhtiöittämistä. Työnseisaus pysäyttää metro- ja raitiovaunuliikenteen yhdeksi päiväksi.

Seisaus vaikuttaa huomenna arviolta 200 000 ihmisen liikkumiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.