Mainos

Poliisi ratsasi pyörävarkaita - varas yritti vohkia poliisin pyörän

Päijät-Hämeen poliisilaitos on kokeillut omalaatuista polkupyörävarkauksien tutkintaa.

Poliisilaitos toteutti touko- ja elokuun välisenä aikana erillisen polkupyörävarkauksiin kohdistuvan projektin, jossa polkupyörävarkaita pyrittiin saamaan kiinni itse teossa.

- Poliisi katseli liikenteessä sopivannäköisiä pyöräilijöitä, jolla arvioitiin olevan varastettu pyörä allaan, kuvaa rikoskomisario Arto Mölsä toimintaa.

Mölsän mukaan pysäytetyn pyöräilijän ajopelin omistussuhde pyrittiin selvittämään muun muassa tarkastamalla, oliko pyörästä viilattu tunnisteet pois. Ihan ketä tahansa poliisi ei pysäyttänyt.

- Monet heistä olivat poliisin tuttuja.

Pysäyttämisten lisäksi poliisi tehosti valvontaa Lahden keskusta-alueen paikoissa, jotka ovat tunnetusti polkupyöräanastajien suosimia kohteita.

Poliisin pyörä oli vähällä joutua varkaan kynsiin

Poliisi selvisi tarkastuksista ilman poliiseihin kohdistunutta vastustelua tai väkivaltaa. Tosin kerran poliisi oli menettää oman ajokkinsa.

- Valvontaa tekevän poliisin pyörä yritettiin varastaa. Poliisi sai pyörän ja varkaan juoksemalla kiinni, Mölsä kertoo.

Kokeilun taustalla on se, että polkupyörävarkauksien selvittäminen on perinteisesti ollut erittäin vaikeaa. Jos anastettu pyörä on löytynytkin, niin itse tekijää on harvemmin saatu teostaan vastuuseen.

Poliisi on tyytyväinen kokeilunsa tuloksiin, sillä Lahdessa anastettiin 1.1. - 1.9.2010 välisenä aikana 488 polkupyörää. 31 pyörävarkauksiin syyllistynyttä tekijää saatiin kiinni, eli 6,5 prosentissa tapauksista. Vertailun vuoksi vuonna 2009 anastettiin Lahdessa 719 polkupyörää, jolloin epäiltyjä tavoitettiin vain 19, eli 1,5 prosentissa tapauksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.