Mainos

Poliisin ratsia paljasti karmean näyn – talossa 450 hyväksikäytettyä lasta

Meksikossa viranomaiset ovat löytäneet rakennuksesta lähes 450 lasta, joiden epäillään joutuneen hyväksikäytön uhreiksi.

Poliisi teki rynnäkön Suuri perhe -nimiseen taloon ("La Gran Familia"), joka on toiminut Zamoran kaupungissa Meksikossa jo yli 40 vuoden ajan.

Ratsia tehtiin, koska rakennuksessa epäiltiin olevan viisi kidnapattua lasta. Viiden lapsen sijaan poliisit löysivät sisältä 450 lasta ja 138 aikuista, jotka syyttäjän mukaan asuivat talossa vastoin tahtoaan.

Syyttäjä ei ole tarkentanut, olivatko ihmiset esimerkiksi vangittuina rakennuksessa.

Ensitietojen mukaan talon pitäjä ja sen perustaja Rosa del Carmen Verduzco pakotti lapset kerjäämään rahaa. He joutuivat nukkumaan lattialla rottien ja hyönteisten seassa ja heitä käytettiin seksuaalisesti hyväksi.

Talossa syntyneet lapset nimettiin omistajan Verduzco-sukunimen mukaan ja lasten omilta vanhemmilta kiellettiin lasten kasvatus.  

Yksi uhri kertoi, että hän oli pyytänyt 18 vuotta täytettyään lupaa lähteä talosta, mutta Verduzco oli kieltänyt tämän. Uhri jäi taloon vielä 13 vuodeksi.

Jo aiemmin viranomaisten tietoon oli tullut tapauksia, jossa talon ulkopuolella asuvat vanhemmat olivat pyytäneet saada nähdä lapsiaan, mutta Carmen Verduzco oli kieltänyt tämän.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan La Gran Familia -perustaja Carmen Verduzco tunnettiin alueella hyvin ja häntä pidettiin suuressa arvossa. 

Korjattu otsikkoa klo 16.25: Kyse ei ollut autiotalosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.