Mainos

Poliisi raahasi kirkuvan tytön koulusta – vei toiseen maahan väärälle äidille

Meksikossa 14-vuotias tyttö, jonka poliisi sieppasi koulusta kesken päivän ja lähetti tämän jälkeen Yhdysvaltoihin, on palautettu takaisin vanhemmilleen.

Poliisi toimitti Alondra Luna Nunezin väkisin Yhdysvaltoihin, koska Teksasissa asuva nainen oli luullut Alondraa omaksi tyttärekseen.

Rajusti vastusteleva tyttö vietiin koulusta huhtikuun 16. päivä.

Alondra palautettiin takaisin Meksikoon vanhempiensa luokse tänään, kun dna-testit todistivat, ettei hän ole teksasilaisnaisen tytär.

– Kysykää minulta mitä tahansa huomenna. Juuri nyt haluan vain vanhempieni luokse, Alondra kommentoi häntä Guanajuton lentokentällä odottaneelle toimittajalaumalle.

Alondran vanhemmat harkitsevat oikeustoimia viranomaisia ja tuomaria vastaan, jotka olivat käskeneet poliisin viemään Alondran ja lennättämään tämän Teksasiin.

Arvostelua on herättänyt etenkin se, että Alondran henkilöllisyys varmistettiin dna-testillä vasta sen jälkeen, kun hänet oli jo lennätetty Yhdysvaltoihin.

– Juuri nyt haluan vain puhua tyttäreni kanssa. Mutta olen sitä mieltä, että kaikki  ässä mukana olleet viranomaiset toimivat väärin, Alondran isä Gustavo Luna kommentoi.

Arpi äidin todisteena

Tapauksen juuret juontavat vuoteen 2007, jolloin Meksikon viranomaiset saivat pyynnön palauttaa alaikäisen tytön, jonka tämän isä oli tuonut Yhdysvalloista Meksikoon.

Tämän vuoden maaliskuussa Yhdysvaltojen viranomaiset ilmoittivat, että tytön äiti matkustanut Guanajuatoon ja tunnistanut siellä tyttärensä kahdeksan vuoden etsinnän jälkeen.

Meksikolaistuomari pyysi tämän jälkeen Interpolia auttamaan tytön viemisessä Yhdysvaltoihin. Tyttö vietiin maasta, vaikka tämä itse ja hänen perheensä vakuutti, että viranomaiset ovat erehtyneet henkilöstä.

Maanantaina tehty dna-testi varmisti, ettei Alondra ollut teksasilaisnaisen tytär. Nainen oli tunnistanut Alondran tyttärekseen, koska tällä oli naisen mukaan samanlainen arpi kulmakarvojen välissä kuin hänen tyttärellään.

Kansallinen ihmisoikeuskomissio aikoo tutkia tapauksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.