Mainos

Poliisi pysäytti pedofiileja huijaavan supersankariryhmän

Poliisi on pysäyttänyt teini-ikäisten ryhmän, joka huijasi alaikäistä seuraa etsiviä miehiä Kanadassa.

Kolme nuorta miestä esiintyi netissä alaikäisen tytön profiililla ja sopi tapaamisia epäiltyjen pedofiilien kanssa. Tapaamisiin saapui kuitenkin supersankariksi pukeutuneita nuoria miehiä, jotka ilmoittivat miehen olevan pedofiili jatkaen kiusallisilla kysymyksillä.

Kaikki kuvattiin nauhalle samaan tapaan kuin nuorten esikuvana toimivassa amerikkalaisessa "To Catch a Predator"-tv-sarjassa. Ryhmän tuotokset leviävät Youtubessa nettislangiin viittaavalla nimellä "To Troll a Predator". Tapauksesta kertoo muun muassa kanadalainen tv-kanava CTV.

Poliisi halusi varmistaa nuorten tietävän millaisia riskejä he ottavat: on mahdollista, että nuorten kohtaama henkilö on aseistettu tai hän ylittää samalla niin selvän rajan, että päättääkin nöyryytyksen jälkeen valita lennossa jonkun toisen uhrin.

CTV-kanavan haastatteleman poliisin mukaan nuoret ovat ilmoittaneet poliisille, että he katuvat tempauksiaan. Nuorille ei ole luvassa syytteitä, mutta poliisi saattaa vielä tutkia pedofiileina esitettyjen miesten toimia. Ainakin osassa videoita pedofiileiksi osoitettujen kasvot näkyvät selvästi.

Ryhmä on nyt poistanut oman Youtube-kanavansa, mutta videot leviävät palvelussa muiden käyttäjien voimin. Ryhmän Facebook-sivulla yleisö toivoo, että naamiomiehet tekisivät vielä paluun.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja