Poliisi puuttuu vappujuopotteluun - muttei kaikkeen

Vappu tulee ja sen myötä katukuvaan ilmestyvät myös perinteiset vappujuoman nauttijat.

Monin paikoin Suomea poliisi on myös jo ilmoittanut, että se aikoo puuttua etenkin nuorten juopotteluun kovalla kädellä. Esimerkiksi Oulussa on lisätty partioiden määrää vappuaattona Tippaleipä 2010 -kampanjan myötä.

- Meillä on tietty määrä partioita liikkeessä kaupungilla, jotka puuttuvat pelkästään nuorten tekemiin juttuihin, kertoo Oulun poliisilaitoksen komisario Mika Lauri.

Komisario myöntää kuitenkin, ettei kaikkeen julkijuopotteluun pystytä millään puuttumaan.

- Se vaatisi niin hervottoman määrän resursseja, että siinä kynnet loppuu kyllä kesken

Samoilla linjoilla on Pirkanmaan poliisilaitoksen komisario Marko Luosa.

- Julkijuopotteluun puututaan mahdollisuuksien rajoissa, mutta vappuna ne mahdollisuudet kyllä heikkenevät, kun väkeä riittää ja melkein jokaisella on kaljakippoa kädessä.

Vappua juhlitaan rutiinilla

Luosan mukaan vapun vietto sujuu yleensä rutiinilla niin poliisilta kuin juhlijoiltakin.

- Harvemmin vastaan tulee mitään yllättävää tai ihmeellistä, varsinkin tänä vuonna kun tuo vappu nivoutuu viikonloppuun, eikä ole ylimääräinen tapahtuma keskellä viikkoa.

Vaikka vappu lisääkin poliisin kiireitä joka tapauksessa, on katukuva komisario Mika Laurin mukaan kuitenkin siistiytynyt viime vuosina.

- Kyllä nuoretkin ovat huomanneet tiukan linjan ja sen, että täällä tosiaan puututaan heidän tekemisiinsä. Toisaalta nuoriso ei välttämättä niin paljon sen alkoholin kanssa enää pelaakaan.

Poliisin unelmavappu on kylmä ja sateinen

Säällä on erityisen suuri merkitys vappuaaton rauhallisuuteen - tai vastaavasti rauhattomuuteen. Poliisin unelmavappu on kylmä ja sateinen.

- En tietenkään toivo kenellekään huonoa, mutta kyllähän työnteon kannalta tuollainen kylmä vesisade olisi suotava, Lauri muotoilee.

Vappupäivän juhlijoita ei sen sijaan huonokaan sää pelota.

- Vappupäivän tapahtumat keräävät yleensä ihmisiä siitä huolimatta tuli räntää tai ei, komisario Marko Luosa toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat