Mainos

Poliisi puuttuu jatkossa ylinopeuksiin herkemmin

Poliisi alkaa tämän syksyn aikana puuttua pieniinkin ylinopeuksiin huomatuksella.

Samalla poliisi saa uudet ohjeet sakkorajasta. Asian valmistelu on poliisin virkamiesjohdossa loppusuoralla, ja poliisi tiedottaa asiasta tämän kuun lopulla.

Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala kertoo MTV:n uutisille, että suullisen huomautuksen voi saada jo pienestä ylinopeudesta.

- Poliisi tulee puuttumaan huomattavasti pienempiin ylinopeuksiin kuin tällä hetkellä. Jo muutaman kilometrin ylityksistä pysäytetään ja annetaan suullinen huomautus. Tarkoitus olisi puuttua samalla tavalla samasta ylinopeudesta, oli kyseessä kameravalvonta tai tavallinen mittaaja.

Mitään suuria teknisiä muutoksia tai uudistuksia Rantala ei lupaile, mutta hän korostaa automaattivalvonnan vahvuuksia.

- Automaattivalvonnan laajentaminen on sellainen asia, josta kannattaa keskustella. Sen avulla pystytään käsittelemään suuria massoja paremmin. Myös perinteisen valvonnan puitteissa puutumme pienempiin ylinopeuksiin. Mitään mullistavaa uutta tekniikkaa ei varmastikaan ole tulossa, ja toivommekin, että ihmiset itse valitsevat sen oikean nopeuden ja noudattavat rajoituksia.

Uudistus on herättänyt paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Ainakin Liikenneturvan mielestä uudistus tulee tarpeeseen.

Katso Pauli Poutasen raportti ja liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantalan haastattelu (Kymmenen uutiset 4.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.