Mainos

Poliisi puuttumassa ilotyttöralliin

Poliisi aikoo ryhtyä rajoittamaan etenkin Venäjältä ja Baltiasta Suomeen suuntautuvaa ilotyttörallia. Väli-Suomen sanomalehtien julkaiseman Sunnuntaisuomalaisen mukaan prostituoitujen listalle joutuvilta evätään viisumi. Tarvittaessa ilotytöt voidaan myös entistä useammin käännyttää maasta.

Konsuli Urmas Rinne Suomen Pietarin- pääkonsulinvirastosta kertoo, että Suomen ja Venäjän viranomaiset aikovat laatia yhteistyössä listoja, joista selviävät säännöllisesti seksimatkoilla Suomessa käyvät prostituoidut.

-Niiltä henkilöiltä, jotka joutuvat listoille, evätään viisumi Suomeen. Odotan ensimmäisiä konkreettisia tuloksia jo tänä vuonna, hän sanoo.

Rinne perustelee listoja sillä, että prostituutio on Venäjällä käytännössä kokonaan järjestäytyneen rikollistoiminnan hallussa. Suomen kannalta tämä on hänen mukaansa vaarallista. Prostituoidut kuljettavat Rinteen mukaan Suomeen myös huumeita. Suomen puolella kovat keinot ilmenevät yhä useammin ulkomaalaisten maasta käännyttämisenä. Sisäministeriön vastaavan ylikomisarion Raimo Sintosen mukaan maasta käännyttäminen puree venäläisten lisäksi myös virolaisiin, jotka eivät tarvitse Suomeen viisumia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.