Mainos

Poliisi pitää nuorisojoukkoja tehostetusti silmällä Malmi-Koivukylä välillä

Vantaan Koivukylässä ja Helsingin koillisissa kaupunginosissa on ilta-aikaan liikkunut poikkeuksellisen suuria, 40- 50 hengen suuruisia nuorisojoukkoja, ilmeisesti hakemassa yhteenottoa toisten porukoiden kanssa.

- Riidanhakua isolla joukolla, ylikomisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta toteaa.

Poliisilla ei ole kuitenkaan tiedossa, että yhtään varsinaista pahoinpitelyä olisi nuorten kohtaamisissa tapahtunut.

- Niin, olemme tehostaneet näkyvää partiointia, ja tilanteisiin on puututtu ennen kuin tunteet kuumenivat liiaksi, Ojala sanoo.

Puukko takavarikoitu, muutakin kättä pitempää mukana

Poliisi on takavarikoinut yhden puukon tarkastaessaan nuorisojoukkoa.

Lisäksi nuorisolla on ollut mukanaan muutakin tappeluun soveltuvaa aseistusta, kuten putkenpätkiä.

- Haluan huomauttaa, että on aika vakava juttu jos nuori tavataan puukko tai muu vahingoittamiseen soveltuva esine mukanaan tällaisten tapausten yhteydessä. Kannattaisi ajatella tulevaisuutta. Käyttäytymällä näin päätyy meidän (poliisin) rekistereihin, Ojala sanoo ohjeeksi nuorisolle.

Nuorison selvästi tavanomaisesta pörräämisestä poikkeavan, aggressiivisen liikehdinnän motiivi on aika epäselvä. Eri kaupunginosien nuorien välejä kiristää ilmeisesti viikonloppujuhlinnan yhteydessä tapahtuneet riidat.

- Olemme ymmärtäneet, että taustalla on jotkut bileet tai vastaavat ja siitä tämä liikehdintä on seurausta. Yleensä on niin, että joukossa on muutama provokaattori jotka saavat ison määrän väkeä liikkeelle. Ikävää se on silloin, kun nämä sivusta seuraajat päätyvät mukaan tappeluihin.

Poliisi aikoo jatkaa tehostettua valvontaa asemilla Malmilta Koivukylään ja puuttua nuorison toimiin kun tilanne sitä vaatii. Ojalan mielestä mihinkään paniikkiin ei ole kuitenkaan aihetta.

- On hyvä että nuoret liikkuvat ulkona ja tapaavat toisinaan. Väkivaltaisuutta sellaiseen ei kuitenkaan saa liittyä.

Poliisista kerrotaan myös, että uhkaavasti isoissa jengeissä liikkuneet nuoret eivät ole olleet päihtyneinä tai harjoittaneet ilkivaltaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.