Mainos

Poliisi pidätti Tukholmassa mellakoineita

Tukholman poliisi on pidättänyt neljä nuorta eilisestä mielenosoituksesta Tukholman keskustassa. Poliisi epäilee, että pidätetyt lietsoivat mielenosoituksen pahimmat väkivaltaisuudet.

Poliisi otti eilen kiinni liki kaksi ja puoli sataa mielenosoittajaa, mutta lopulta muut laskettiin vapaaksi. Tukholman mielenosoittajat vastustivat rasistista väkivaltaa. Ruotsin poliisi sanoo, että poliisi ryhtyi hajottamaan väkijoukkoa sen jälkeen kun se rupesi tekemään ilkivaltaa. Mielenosoittajat heittivät poliiseja päin kiviä ja pulloja. Yksi mielenosoittajista taas sanoo, että mielenosoitus sujui rauhallisesti kunnes poliisi puuttui siihen.

Nuoret osallistuivat luvattomaan mielenosoitukseen, jonka oli järjestänyt Reclaim the streets (Ottakaa kadut takaisin) -niminen ryhmä.

Mellakointi alkoi poliisin päätettyä hajottaa mielenosoituksen sen jälkeen, kun nuoret olivat alkaneet tanssia kaduilla ja töhriä katuja maalilla. Poliisin mukaan nuoret heittivät poliiseja kivillä ja pulloilla, polttivat autonrenkaita ja hyppivät tohjoksi kadun varteen pysäköidyn auton. Poliisi kuljetti nuoret kuulusteltaviksi busseilla, mutta vapautti heidät kaikki yön aikana.

Viime yönä Södermalmin alueella sytytettiin tuleen poliisiauto, ja poliisi epäilee tuhotyön liittyvän edellisen illan mielenosoitukseen. Mielenosoituksen järjestäjien edustaja Elin Gauffin arvostelee poliisia liian kovista otteista.

-Kaikki tietävät, että natsit ja skinit ovat kesän aikana pahoinpidelleet ja uhkailleet monia Slussenin ja Söderin alueilla. Tarkoitus oli, että nuoret ottaisivat kadut takaisin näiltä jengeiltä, Gauffin sanoo. Mielenosoituksessa korostettiin myös nuorten tyttöjen oikeutta liikkua ulkona ilman häirintää.

-Poliisi iski nyt rasismia ja seksismiä vastustavaa nuorisoliikettä vastaan, huomauttaa Gauffin.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.