Mainos

Poliisi pidätti Tukholman pommi-iskuista epäillyn

Ruotsin poliisi on pidättänyt 26-vuotiaan miehen, jonka uskotaan tehneen kaksi pommi-iskua ruotsalaisia urheilustadioneita vastaan. Mies pidätettiin myöhään eilisiltana, kun hän oli kaikesta päätellen tekemässä uutta pommi-iskua Millesgårdenissa Tukholmassa.

Pidätetty vihaa yhteiskuntaa ja hän on entisen toverinsa mukaan haaveillut kaikkien julkisten rakennusten räjäyttämisestä ihmisten vapauttamiseksi. Mies on järjestänyt suuria teknotanssin ns. rave-juhlia, joissa on avoimesti myyty huumeita. Hänellä on myös ollut laiton ravintola ja radioasema.

Pidätetyn entiset ystävät ovat ottaneet häneen etäisyyttä miehen väkivaltasuunnitelmien vuoksi. He pitävät häntä yhteiskunnalle vaarallisena ja epäluotettavana ihmisenä, jolla on sairaalloinen julkisuuden tarve. Poliisi oli ilmeisesti pitänyt häntä silmällä, ja hän kuului niihin, joita epäiltiin olympia-attentaateista.

Kaksi poliisia pidätti miehen, kun hän oli tunkeutunut räjähteitä mukanaan Millesgårdenin ulkoilmamuseoon. Mies oli pidätettäessä lähellä Pegasos ja ihminen -patsasta, jota on käytetty Tukholman olympiaisännyyskampanjan symbolina.

Suunniteltu ajoitus

Ruotsin viranomaisten mukaan olisi ollut katastrofi Ruotsin olympiahaaveille, mikäli mies olisi onnistunut räjäyttämään patsaan. Poliisi oli varautunut pommi-iskuun patsasta vastaan, ja siksi Millesgårdenissa oli kaksi poliisimiestä vartiossa.

Pidätettyä kuulustellaan nyt epäiltynä Tukholman stadionia ja Göteborgin Ullevin stadionia vastaan elokuussa tehdyistä pommi-iskuista. Lidingön räjäytysyrityksessä käytettiin samaa menettelytapaa kuin stadionattentaateissa. Miestä kuulustellaan luultavasti myös tulipaloista, jotka on sytytetty viime aikoina useilla Tukholman seudun urheilulaitoksilla.

Millesgården sijaitsee Lidingössä Tukholman ulkolaidalla. Museossa on tunnetun ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Millesin töitä. Ylimääräistä poliisivartiointia ehdotti museon johtaja muutama viikko sitten.

Silta eristettiin

Poliisi eristi lisäksi viime yönä Tukholman keskustassa kuninkaanlinnan lähellä sijaitsevan Strömin sillan, kun kolmen miehen oli nähty oleskelevan sillan alla kumiveneessä. Silta avattiin uudelleen liikenteelle kello kahdeksalta, kun oli varmistunut, ettei sillan alle ollut sijoitettu pommia.
(STT-TT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.