Mainos

Poliisi pidätti terroristiepäiltyjä Hollannissa

Hollannissa on varauduttu terrori-iskun mahdollisuuteen Lontoon pommi-iskujen jälkeen.

Hollannin poliisi on pidättänyt seitsemän ihmistä epäiltyinä terrori-iskuaikeista. Pidätykset tehtiin Haagissa, Amsterdamissa ja Almeressa.

Poliisi teki useita ratsioita Haagissa, jossa myös vahvistettiin parlamentin, hallituksen ja ministeriöiden vartiointia. Silminnäkijän mukaan poliisi käytti asetta yhden pidätyksen yhteydessä. Maan yleisradio kertoi poliisin tehneen etsintöjä Haagin keskustassa sijaitsevassa koulussa ja kadulla.

Syyttäjänviraston tiedottajan mukaan pidätetyn seitsikon epäillään suunnitelleen poliitikkoihin tai hallintoon kohdistuvia iskuja ja olleen hankkimassa aseita ja räjähteitä.

Yksi pidätetyistä on 19-vuotias mies, jota vastaan nostetut syytteet terrori-iskujen suunnittelusta hylättiin huhtikuussa. Miestä epäillään myös yhteyksistä elokuvaohjaaja Theo van Goghin murhaajaan ja islamistiryhmään, jonka 12 jäsentä on syytteessä islamiin kriittisesti suhtautuvien poliitikkojen surma-aikeista.

Yksi pidätetyistä on 24-vuotias nainen, loput 19-30-vuotiaita miehiä. Kaikki ovat Hollannin kansalaisia.

Hollannin viranomaiset varautuivat terrori-iskun mahdollisuuteen Lontoon heinäkuisten pommi-iskujen jälkeen kohottamalla valmiustasoaan toiseksi korkeimpaan luokkaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.