Mainos

Poliisi pidätti Musharrafin vastustajia Pakistanissa

Poliisin mukaan pidätykset olivat varotoimi levottomuuksien ehkäisemiseksi. Pakistanin parlamentin on tarkoitus valita Pervez Musharraf uudestaan presidentiksi 6. lokakuuta. Hänellä ei ole vastaehdokasta.

Pakistanin poliisi on pidättänyt viime yönä ja varhain aamulla lukuisia maan sotilasjohtajan, Pervez Musharrafin poliittisia vastustajia. Viranomaisten mukaan lisää pidätyksiä on vielä luvassa.

Poliisin mukaan pidätykset olivat varotoimi levottomuuksien ehkäisemiseksi. Opposition mielestä kyseessä on raukkamainen teko. Telkien taakse joutuivat muiden muassa Pakistanin muslimiliiton puheenjohtaja Raja Zafar-ul-Haq ja toinen tunnettu oppositiojohtaja Javed Hashmi. Yhteensä pidätettyjä oli yli kaksikymmentä.

Maan parlamentin on tarkoitus valita Musharraf uudestaan presidentiksi 6. lokakuuta. Hänellä ei ole vastaehdokasta. Musharraf on luvannut luopua armeijan ylipäällikkyydestä ennen valintaansa.

Musharraf piti asemansa armeijan ylipäällikkönä syrjäytettyään pääministeri Nawaz Sharifin vuonna 1999 verettömässä vallankaappauksessa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.