Mainos

Poliisi pidätti mielenosoittajia Portadownissa

Pohjois-Irlannin poliisi pidätti tänään parikymmentä mellakoinnista epäiltyä mielenosoittajaa Portadownissa. Ääri-protestantit ovat kahakoineet Oranialaisveljeskunnan marssireitille pystytetyllä katusululla joka yö jo yli viikon ajan.

Viranomaiset tarkastivat mielenosoittajien leirin aamulla ja takavarikoivat omatekoisia räjähteitä, ammuksia sekä ilotulitteita ja polttopullojen tarveaineita. Aiemmin viime yönä mielenosoittajat heittivät poliiseja kohti mm. polttopulloja ja sytyttivät kaasusäiliöitä tuleen. Mielenosoittajilla nähtiin ainakin yksi ase, mutta sitä ei laukaistu, kertoi poliisi. Poliisi puolestaan tulitti mielenosoittajia muoviluodeilla. Useita ihmisiä pidätettiin välikohtauksen yhteydessä.

Poliisin mukaan väkivallasta oli vastuussa "pieni joukko huligaaneja", jotka ovat yrittäneet murtautua poliisin pystyttämän katusulun läpi. Myös Portadownin Oranialaisveljeskunnan edustaja oli tyytyväinen pidätyksiin. Hänen mukaansa järjestö haluaa jatkaa mielenosoitusta rauhanomaisesti.

Tiesulku pystytettiin Garvaghy Roadille 10 päivää sitten, jotta protestanttinen Oranialaisveljeskunta ei voisi jatkaa perinnemarssiaan katolisen alueen halki. Heinäkuun 5. päivän jälkeen katusulun edessä mieltään osoittavat ovat ottaneet poliisin kanssa yhteen joka yö.

Oranialaisveljeskunta on kuitenkin useaan otteeseen ilmoittanut, ettei sillä ole mitään tekemistä Pohjois-Irlannissa puhjenneiden väkivaltaisuuksien kanssa. Veljeskunta on myös tuominnut sunnuntaina tapahtuneen murhapolton, jossa kolme pikkupoikaa sai surmansa. Vaikka Pohjois-Irlannin poliittiset ja uskonnolliset johtajat ovat pyytäneet Oranialaisveljeskuntaa lopettamaan protestinsa, on veljeskunta vakuuttanut pysyvänsä katusulun edessä kunnes heidän sallitaan marssivan Garvaghy Roadia pitkin. Paikalla olevien mielenosoittajien määrä on kuitenkin vähentynyt pikkupoikien surman jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.