Mainos

Poliisi pidätti Kuopiossa hiv-epäillyn

Kuopion rikospoliisi on tavoittanut hi-viruksen levittämisestä epäillyn henkilön. Kyseessä on Kaukoidästä kotoisin oleva nainen, joka on asunut pari vuotta Kuopiossa.

37-vuotias nainen otettiin kiinni aamupäivällä ja pidätettiin myöhemmin. Hänen epäillään tartuttaneen hi-viruksen vähintään kolmeen mieheen. Myöhemmin illalla poliisi ilmoitti, että nainen on nimeltään Nim Eloranta. Hän on ollut aviossa suomalaisen miehen kanssa, mutta nykyisin he ovat eronneet. Nainen on edelleen Thaimaan kansalainen. Hänen epäillään jossain määrin olleen miesten kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä myös maksua vastaan. Nim Elorannan kanssa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä olleita kehotetaan hakeutumaan hiv-testiin. Heidän toivotaan myös ottavan yhteyttä poliisiin.

Rikoskomisario Jorma Makkosen mukaan naisen henkilöllisyys selvisi poliisin omien tutkimusten perusteella. Poliisin mukaan Elorannalla ei ole Suomen kansalaisuutta. Naisen pidätysaika päättyy maanantaina puoliltapäivin. Pidätetty on siihen mennessä laskettava vapaaksi tai häntä on tuomioistuimessa vaadittava vangittavaksi.

Lääkärikin kertoi nimen

Infektiolääkäri Camilla Jokinen oli tänään poliisin kuulusteltavana. Poliisi oli jo ottanut Elorannan kiinni aloittaessaan infektiolääkäri Jokisen kuulustelun. Kuulustelun jälkeen Jokinen kertoi myös itse antaneensa naisen nimen poliisille. Poliisi selitti ennen kuulustelua lääkärille, että kyseessä oli epäilty rikos, josta voi tulla kuusi vuotta tai enemmän vankeutta. Tällöin lääkärin salassapitovelvollisuus väistyy. Jokisen mukaan hänen oli tässä tapauksessa helppo luopua salassapidosta. Muiden potilaiden nimiä hän ei sen sijaan paljastanut.

Ei uusia hiv-tartuntoja

Jokisen mukaan Kuopiossa ei ole toistaiseksi todettu uusia hiv-tartuntoja. Valtaosa tutkimuksista on kuitenkin kesken, ja osa suorassa tartuntariskissä olleista henkilöistä on tavoittamatta. Viikon aikana kaupungissa kävi hiv-testissä runsaasti yli 300 ihmistä. Heistä vajaat 300 kävi terveyskeskuksessa ja 55 SPR:n Plus-pisteessä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.