Mainos

Poliisi pidätti kolme Göteborgin postiryöstöstä

Poliisi ei ole paljastanut tietoja ryöstösaalista. Ryöstäjiä arvioidaan olleen ainakin kymmenen.

Göteborgin postiryöstön tutkimukset ovat nytkähtäneet eteenpäin, kun poliisi ilmoitti pidättäneensä kolme miestä epäiltynä avunannosta koko Ruotsia kuohuttaneeseen ryöstöön.

Poliisi ei paljastanut mistä tai miten miehet oli saatu kiinni, mutta kertoi että he ovat syntyneet vuosina 1967, 1976 ja 1983.

Sotilaallisen tarkasti suunniteltu ja tehty postiryöstö sulki Göteborgissa lukuisia keskustakortteleita, pakotti talojen asukkaita evakkoon ja sotki myös liikennettä. Poliisin kannalta karvainta oli se, että ryöstäjät onnistuivat osin lamauttamaan poliisin toiminnan.

- Mikään aiempi ryöstö ei ole aiheuttanut suurelle yleisölle tällaisia seuraamuksia. Ryöstöjä on ollut, mutta ei tällaista, jossa on pyritty sekoittamaan poliisin työ, Göteborgin lääninpoliisimestari Krister Jacobsson arvioi postiryöstöä tänään.

Myös poliisin kenttäjohtaja Klas Friberg piti ryöstöä mittasuhteiltaan sellaisena, ettei vastaavaa ole ennen Göteborgissa nähty.

Göteborgin rautatieaseman lähellä sijaitsevaan pääpostiin yöllä tunkeutuneet ryöstäjät asettivat ainakin kolme epäiltyä räjähdettä Göteborgin pääpoliisilaitoksen läheisyyteen. Poliisilaitos ja useita lähikatuja eristettiin ja 120 ihmistä evakuoitiin asunnoistaan aamuyöllä. Aamulla työvuoroihinsa tulleet poliisitkaan eivät päässeet työpaikoilleen.

- Poliisin johtokeskus toimi kyllä koko ajan, ja postiryöstäjien etsinnät käynnistyivät, mutta kaikki muu normaali poliisityö Göteborgissa häiriintyi tiistaina pahasti, poliisin tiedottaja Malin Sahlström kertoi.

Postiryöstö sattui puoli kolmen aikaan aamuyöstä. Aseistaneet ryöstäjät tunkeutuivat pääpostin lajitteluterminaaliin ja pakottivat postia lajittelevat työntekijät makaamaan lattialle.

Saaliista ei annettu tietoja

Postin tai poliisin edustajat eivät ole antaneet tietoja ryöstösaalista. Terminaalissa lajitellaan päivittäin 20 miljoona postilähetystä. Etsintöjä vaikeuttaakseen ryöstäjät sytyttivät palamaan neljä tai viisi autoa Göteborgin keskustassa.

Poliisin mukaan ryöstäjiä oli ainakin kymmenen. Yksi pakoautoista löydettiin jo aamupäivällä.

- Olemme saaneet paljon puhelinsoittoja ja vihjeitä, joita käydään lävitse, Sahlström kertoi illansuussa. Sahlströmin mukaan poliisi oli myös tarkistanut kaikki räjähteiksi epäillyt esineet. Evakossa olleet ihmiset pääsivät takaisin asuntoihinsa ja kaikki tiesulut purettiin.

Tämä oli suuri helpotus sekä Göteborgin poliisille että illan ympäristögaalan järjestäjille, jotka odottelivat korkea-arvoisia vieraita kaupunkiin.

Gaalassa kruununprinsessa Victoria luovutti Göteborgin kaupungin ympäristöpalkinnon Yhdysvaltain entiselle varapresidentille ja Nobelin rauhanpalkinnonsaajalle Al Gorelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.