Mainos

Poliisi pidättänyt ainakin 260 mielenosoittajaa Kööpenhaminassa

Tanskan poliisi on pidättänyt ainakin 260 mielenosoittajaa Kööpenhaminan ilmastokokouksessa. Kokouspaikka Bella Centerin lähistöllä käydyissä yhteenotoissa on käytetty myös kyynelkaasua. Paikalla on ollut noin 1500 mielenosoittajaa.

Bella Centerin metroasema on suljettu. Taksit ja bussit jättävät asiakkaansa kauas kokouspaikalta. Poliisit ovat ympäröineet kokouspaikan joka suunnalta ja tarkastavat huolellisesti kaikki sisälle pyrkijät.

Kokouskeskuksen ulkopuolella mielenosoittajien joukon odotetaan täydentyvän kansalaisjärjestöjen edustajista, jotka ovat usean päivän ajan pyrkineet turhaan sisään kokouspaikalle.

Mielenosoittajia vastaan lähtee kulkue sisältä Bella Centeristä. Tämä joukko koostuu kehitysmaita edustavista kansalaisjärjestöistä ja muutamista köyhimpien maiden delegaatioiden edustajista. He ovat tyytymättömiä sekä kokouksen edistymiseen että kokousjärjestelyihin.

Tänään aamulla kokouspaikan ympärillä ei näkynyt valtavia jonoja. Sisään pääsi lähes jonottamatta. Jonojen häviäminen on sen ansiota, että kokousjärjestäjät ovat ilmoittaneet ettei uusia kulkulupia kokousalueelle enää myönnetä.

Mielenosoitusten odotetaan lähipäivinä lisääntyvän. Kun kansalaisjärjestöjen edustajien pääsyä kokouspaikalle rajoitetaan rankasti, he kokoontuvat todennäköisesti mielenilmauksiin.

Katso Päivi Mäki-Petäjän ja Anne Sjöholmin raportit Kööpenhaminasta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.