Mainos

Poliisi: Paloittelumurhan uhri halusi juhlia jengitiloissa

Paloittelumurhien uhrit kävelivät poliisin mukaan vapaaehtoisesti rikollisjärjestön kerhotiloille Vantaalla.

Poliisi epäilee, että kaksi miestä surmattiin viime kesäkuussa United Brotherhoodin kerhotiloissa Vantaan Pähkinärinteessä. Teosta epäillään kahta jengiläistä, jotka ovat vangittuina todennäköisin syin epäiltyinä kahdesta murhasta. Kolmas vangittu on vapautettu, eikä poliisi epäile häntä enää henkirikoksesta.

Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista kertoi, ettei tutkinnassa ole tullut ilmi mitään, mikä viittaisi murhien motiivin liittyvän esimerkiksi velkoihin tai että uhrit olisivat pelänneet järjestöä.

- Nämä uhrit menivät ex tempore kerhotiloille. Tämä koevapaudessa ollut mies oli useammallekin henkilölle kertonut, että oli aikeissa pitää tai hänellä oli mahdollisuus järjestää vapautumisjuhlat kerhotiloissa Lammastiellä.

Koevapaudessa ollut mies oli istunut henkirikoksesta 12 vuotta. Hänen kanssaan kerhotiloille lähti lapsuuden kaveri. Vapautuva mies oli käynyt aiemminkin koputtelemassa juhlajärjestelyt mielessään kerhotilan ovea, mutta ketään ei ollut tuolloin paikalla.

Kahdeksas kesäkuuta kerholla oli kolme miestä, joista kahta epäillään kahdesta murhasta.

Poliisi: Toinen vangituista yritti tappaa rikostoverinsa

Uhrit lähtivät aamuyöllä Pähkinärinteen ostoskeskukselta kerhotiloille, joka sijaitsee keskellä rauhallista asuinaluetta. Jengitiloista kertoi vain ulko-oven Toverikunta-kyltti. Ihaksinen ei kerro tarkemmin, millaisia silminnäkijähavaintoja he saivat murhan ajalta.

Hän ei kerro, kuinka nopeasti ruumiit vietiin kerholta. Heidät kuitenkin löydettiin paloiteltuina jätesäkeistä heinäkuun alussa, toinen Nurmijärveltä ja toinen Espoosta. KRP oli tuota ennen jo pyytänyt kuvien kanssa tietoja kadonneesta kaksikosta.

Uhrit eivät itse kuuluneet poliisin mukaan jengiin. Murhista epäillyllä kaksikolla on väkivaltarikostausta, ja he olivat tekopäivänäkin ehdonalaisessa. Juttua on tutkittu murhina tekojen raakuuden vuoksi. Ihaksinen ei vielä kerro tekotapaa.

Lisäksi poliisi epäilee lisäksi toista vangittua rikostoverinsa tapon yrityksestä.

Paloittelujuttu lähtee syyttäjälle ensi viikolla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.