Mainos

Poliisi paljasti laajan huumeiden välityksen Keski-Uudellamaalla

Järvenpään poliisi kertoo paljastaneensa laajan amfetamiinin, hasiksen ja ekstaasin levityksen Keravalla. Huumeita levitettiin Keski-Uudellemaalle.

Viime vuoden lopussa kiinni saatu rikollisryhmä toi poliisin mukaan Keravalle viime vuoden aikana 40 kiloa hasista, 9 kiloa amfetamiinia sekä 5 000 ekstaasitablettia. Huumeet salakuljetettiin Virosta Keravalle kahdelle päälevittäjälle, jotka jakoivat huumeet edelleen levitettäviksi.

Poliisi arvioi levitettyjen huumeiden katukauppa-arvoksi noin 538 000 euroa eli noin 3,2 miljoonaa markkaa. Juttu menee lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Tutkinnan aikana on ollut kiinni 11 keravalaista, 4 hyvinkääläistä, 1 vantaalainen, 2 helsinkiläistä ja 2 virolaista tekijää. Edelleen vangittuina on 11 henkilöä. Päätekijäksi epäilty virolainen mies on vangittu poissaolevana.

Poliisi takavarikoi tutkinnan yhteydessä 2 kiloa erittäin puhdasta amfetamiinia, 2,5 kiloa hasista ja pienen määrän heroiinia. Liigalta otettiin takavarikkoon rahaa noin lähes 27 000 euron verran eli noin 160 000 markkaa, äänenvaimentimella varustettu pistooli sekä neljä moottoripyörää - harrastekäyttöön hankitut pyörät ostettiin poliisin epäilyn mukaan rikoksella kerätyillä varoilla.

Seitsemän isoa liigaa viime vuonna

Järvenpään poliisin huumeryhmä on paljastanut koko viime vuoden aikana seitsemän isoa huumeliigaa Tuusulan, Keravan ja Järvenpään alueilla. Sen apuna ovat olleet Vantaan, Helsingin ja Espoon huumeryhmät ja tulli.

Huumeliigat ovat toimineet erillisinä ja levittäneet heroiinia, kokaiinia, amfetamiinia, hasista ja ekstaasia Keski-Uudellemaalle ja pitkin Etelä-Suomea.

Tutkinnan mukaan Keski-Uudellemaalle levitettiin viime vuoden aikana noin kilo heroiinia, 20 kiloa amfetamiinia, 80 kiloa hasista ja 6 200 ekstaasitablettia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.