Mainos

Poliisi paljasti laajan hasiksen salakuljetuksen

Keskusrikospoliisi on tutkinut kuluneen vuoden aikana huumausaineiden maahantuontiorganisaatiota, jonka epäillään salakuljettaneen viime vuonna Hollannista Suomeen satoja kiloja hasista.

Organisaation toiminta on ollut ammattimaista ja järjestäytynyttä. Hasis lähetettiin Hollannista pakattuna sinisiin metallitynnyreihin, joiden ilmoitettiin sisältävän kyllästysainetta. Tynnyreiden vastaanottajiksi oli merkitty tekaistuja suomalaisia yrityksiä. Kuljetuksiin rikolliset käyttivät eri kuljetusyritysten palveluksia.

Hollannin viranomaiset takavarikoivat joulukuussa 2011 tällaisesta tynnyristä 141 kg hasiserän, joka oli matkalla Loviisan Isnäsiin. Tämän lähetyksen avulla keskusrikospoliisi pääsi huumausaineiden vastaanottajien jäljille.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Suomeen on lähetetty viidellä eri kerralla yhteensä kuusi tynnyriä, joiden kaikkien epäillään sisältäneen huomattavan määrän huumausainetta. Tynnyreitä otettiin vastaan eri kerroilla Helsingissä, Loviisassa, Tuusulassa ja Askolassa.

Tynnyreiden hollantilainen toimittaja ja toimitustapa oli kaikissa toimituksissa sama. Suomessa huumausaineiden vastaanottajina on ollut kaksi erillistä tahoa, joista toisessa oli kaksi keskeistä toimijaa ja toisessa kolme.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna useita henkilöitä epäiltynä osallisuudesta hasiksen maahantuontiin ja vastaanottamisen järjestelyihin. Edellä mainitut viisi keskeistä toimijaa ovat edelleen vangittuina. Yksi heistä on poliisin rikolliseksi luokitteleman United Brotherhood -järjestön jäsen.

Esitutkinnan yhteydessä takavarikoitiin yhden epäillyn asunnolta yli 10 kiloa amfetamiinia. Kotietsinnöissä takavarikoitiin myös kaksi luvatonta kivääriä.

Esitutkinta on siirretty Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan ja asian käsittely alkanee Helsingin käräjäoikeudessa lähiviikkoina.

Hollannin viranomaiset selvittävät salakuljetuksiin liittyviä tapahtumia Hollannissa ja asia tulee siellä aikanaan oikeuskäsittelyyn. Myös keskusrikospoliisi jatkaa tietyiltä osin asian selvittelyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.