Mainos

Poliisi paljasti ison huumejutun

Keskusrikospoliisi on paljastanut laajan kansainvälisen huumeiden salakuljetus -ja levitysorganisaation. Huumeringin epäillään tuoneen Suomeen satoja kiloja huumeita, etenkin hasista.

Poliisi on paljastanut laajan huumerenkaan. (Arkistokuva)

Valtaosa huumeista lähti kohti Suomea Espanjan aurinkorannikolta. Huumeet kätkettiin Espanjassa henkilöautoihin, josta niiden matka kulki Keski-Euroopan halki Suomeen. Osa aineista jatkoi edelleen matkaansa Ruotsiin.

Nyt paljastuneen huumeringin epäillään salakuljetettaneen ja levittäneen Suomeen satoja kiloja huumeita, lähinnä hasista. Takavarikkoon on päätynyt yli 50 kiloa hasista sekä pienempiä määriä heroiinia, kokaiinia, amfetamiinia, marihuanaa ja ekstaasia. Huumelonkerot levitettiin monille eri paikkakunnille, mutta kauppa kuitenkin keskitettiin Etelä-Suomeen ja etenkin Kouvolan seuduille.

Nyt ilmi tullut tapaus on jo toinen suuri huumeiden salakuljetus- ja levitysjuttu tänä vuonna. Tällä hetkellä vangittuina on kahdeksan henkilöä. Heistä suurin osa on kotoisin Kouvolasta ja sen ympäristöstä.

Huumeliigassa on ollut poliisin mukaan suomalaisten lisäksi ainakin Ruotsin, Espanjan ja Britannian kansalaisia. Yksi päätekijöiksi epäillyistä on brittimies. Sama mies tuli tunnetuksi viime helmikuussa, kun hän onnistui karkaamaan Vantaan poliisivankilasta. Törkeästä huumausainerikoksesta epäillyn brittimiehen sellin turvapleksilasi oli ruuvattu irti yön pimeässä. Pitkälle karkuri ei kuitenkaan päässyt, vaan hänet napattiin kiinni seuraavana päivänä Tampereella.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.