Mainos

Poliisi paljasti autoliigan

Keskusrikospoliisi on paljastanut eri puolilla Suomea toimineen autovarasliigan, jonka "tilillä" on amerikkalaisiin autoihin kohdistuneita varkauksia ainakin kymmenen miljoonan markan edestä. Tämän ns. Chevy-liigan jäseniä on tutkintavankeudessa ollut kymmenkunta ja muutama on edelleen.

Autovaras-grafiikka

-Tutkinta on vielä kesken, ja mahdollisesti uusia pidätyksiä on odotettavissa. Pidätetyt ovat pääosin syntyneet 1960- ja 1970-luvuilla, kertoi rikoskomisario Ari Soronen.

Poliisilla on tähän mennessä ollut selviteltävänä lähes 60 pääosin Chevrolet Chevy Van -autoihin kohdistunutta autovarkautta, teollisuusmurtoja sekä murtoja omakotitaloihin, yhteensä 80 eri rikosta. Vakuustakavarikoiden ja ulosoton kautta liigan jäseniltä on saatu rikoksen tuottamana hyötynä takaisin lähes kahden miljoonan markan edestä omaisuutta, kuten kiinteistöjä, ajoneuvoja, rahaa ja työkoneita. Myös anastettua omaisuutta on löytynyt runsaasti.

Ammattimaista toimintaa

-Tutkinnassa on käynyt ilmi, että liigan toiminta on ollut erittäin ammattimaista. Anastuksia on tehty tilaustyönä, ajoneuvojen purkupaikat ovat olleet valmiina, samoin auton muu jatkokäsittely, kertoi rikoskomisario Soronen.

Joissain anastuksissa on lisäksi pystytty ohittamaan myös auton hälytyslaitteet. Chevy-liigan purkutalleja on löydetty useita mm. Vantaalta, Tuusulasta, Vihdistä ja Rovaniemeltä. Rikollisjoukko on mm. hyödyntänyt Autorekisterikeskuksen ylläpitämää palvelunumeroa, josta on hankittu tietoja liikenteessä havaituista sopivista anastettavista autoista. Yleensä liiga on toiminut myös niin, että muutamalla kymmenellä tuhannella on ostettu kolariauto Autovahinkokeskuksesta ja saatu ns. laillinen identiteetti. Tämän jälkeen on anastettu yli 300 000 markan auto ja saatu yksi kokonaisuus.

Keskusrikospoliisissa on toiminut jo usean kuukauden ajan tämän liigan toimintaa selvittänyt Chevy-tutkintaryhmä, jossa on ollut tutkijoita krp:n lisäksi myös Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta. Tutkinnassa on paneuduttu erityisesti Chevrolet-merkkisiin autoihin, joiden erityispiirre on anastuksen jälkeen ollut katoaminen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.