Mainos

Poliisi: Paenneilla raharyöstäjillä mahdollisesti piilopaikka

Kuva: KRP

Kaksi arvokuljetusryöstöä yrittäneistä miehistä 43-vuotias Johan Anthony Batalla ja 36-vuotias Mikael Björn Malmberg onnistuivat pakenemaan keskiviikkona Liedossa.

Liedossa arvokuljetusryöstöä yrittäneistä miehistä kaksi on edelleen karkuteillä. Rikostarkastaja Teijo Ristola Keskusrikospoliisin Turun yksiköstä kertoo, että heistä ei ole saatu mitään tietoa paon jälkeen.

- Tässä tilanteessa poliisilla herää epäilykset siitä, että heillä on joku piilopaikka Suomessa.

Poliisi onnistui estämään arvokuljetusryöstön Liedossa myöhään keskiviikko-illalla. Kaksi ryöstöä yrittäneistä miehistä onnistui pakenemaan. Poliisin mukaan miehet ovat ruotsalaisia ja he pakenivat jalkaisin metsään.

Paenneet eivät tiettävästi ole aseistautuneita, sillä poliisin käsityksen mukaan aseet jäivät tekopaikalle.

Turun käräjäoikeus vangitsi tänään 14 ihmistä epäiltynä Liedon toissapäiväisestä raharyöstöstä. Lisäksi yksi on vangittu jo aiemmista rikoksista ja yhden kohdalta vangitsemisoikeudenkäynti jää ilmeisesti maanantaihin.

Vangittujen epäillään syyllistyneen todennäköisin syin törkeään ryöstön yritykseen.

Poliisin mukaan etsittyjen kansalaisuuksia on vaikea määritellä, sillä kaikilla heillä on useampia matkustusasiakirjoja.

Poliisi epäilee, että kiinniotetut, raha-auton ryöstöstä epäillyt henkilöt iskivät viime helmikuussa Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla. Viime helmikuun iskussa ryöstäjät saivat huomattavan määrän rahaa.

- Olemme tehneet siitä asti tehneet yhteistyötä rajavartiolaitoksen ja tullilaitoksen kanssa.

Osa nyt kiinniotetuista epäillyistä on aikaisemmin syyllistynyt törkeisiin ryöstöihin Ruotsissa. Epäiltyjen rikolliseen verkostoon kuuluu viisitoista henkilöä.

Rikosvyyhdin selvittämisessä poliisi tekee yhteistyötä Europolin ja Viron poliisin kanssa.

Lue myös: (01.11)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.