Mainos

Poliisi pääsi asuntovarkaiden jäljille Itä-Helsingissä

Helsingin poliisi on edistynyt Itä-Helsingin Laajasalon asuntomurtoaallon selvittämisessä. Poliisi otti viime perjantaina kaksi miestä kiinni juuri tapahtuneen asuntomurron jälkeen.

Viimeisin asuntomurto tapahtui muusta sarjasta poiketen Itä-Helsingin ulkopuolella. Molemmat miehet on vangittu tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimustensa perusteella.

Asiakokonaisuuden selvittämiseen käytettiin merkittäviä panostuksia. Rikoskomisario Kari Niinimäen mukaan Laajasalon alueella liikkui useita viikkoja öisin kymmenkunta siviiliasuista poliisia tekemässä havaintoja ja valmiina puuttumaan mahdollisiin rikoksiin.

– Tehtävä oli haastava, koska kiinniotetuilla ei ole rikosrekisteriä Suomessa, jatkaa Niinimäki.

Tekijöiden hallusta löytyi usean asuntomurron yhteydessä anastettua vähäarvoista omaisuutta, joilla tekijöitä on mahdollista yhdistää murtosarjaan. Kuulustelut ovat alkaneet hyvin ja useita Itä-Helsingissä tapahtuneita murtoja on selvinnyt. Epäillyt ovat myöntäneet syyllistyneensä joihinkin asuntomurtoihin. Poliisin arvion mukaan murtoja on tapahtunut elokuusta lähtien noin kolmekymmentä.

Erikoisen murtoaallosta on tehnyt se, että iskut on toteutettu yöaikaan. Murtovaras on erikoistunut myös pankkikortteihin, sillä niitä on anastettu murtojen yhteydessä. Varkaalle on kelvannut myös korut, kannettavat tietokoneet ja käteinen raha.

– Varkaat liikkuivat yleensä öisin ja jopa silloinkin, kun ihmisiä oli nukkumassa, Niinimäki toteaa.

Päätekijäksi epäilty on noin 35-vuotias virolaistaustainen mies, joka asuu Laajasalossa. Poliisi ottaa marraskuun aikana yhteyttä niihin asianomistajiin, joiden osalta rikokset pystytään selvittämään. Alustavan arvion mukaan asiakokonaisuus saatetaan syyttäjälle syyteharkintaan vuodenvaihteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.