Mainos

Poliisi otti kiinni yli 400 juovuksissa ajanutta

Rattijuoppojen lisäksi poliisin tehovalvonnassa jäi kiinni huumeiden ja lääkkeiden vaikutuksen alaisina ajaneita henkilöitä.

Poliisin tehostetussa liikennevalvonnassa viime viikolla otettiin kiinni 419 rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöä. Poliisi tiedottaa, että yhteensä valvontajakson aikana puhallutettiin runsaat 68 000 autoilijaa.

Alkoholin vaikutuksen alaisena autoilijoista oli 369, mikä on noin 80 enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena oli 50 henkilöä.

Nopeusrikkomuksia todettiin 3610. Näistä 254 tapauksessa ylitys oli niin suuri, että poliisi joutui ottamaan ajokortin haltuunsa.

Turvavöiden käyttö on parantunut selvästi viime vuodesta. Valvontajakson aikana löytyi 1773 henkilöä, jotka eivät käyttäneet turvavöitä. Viime vuonna turvavyöttömiä oli 1500 enemmän.

Ennen tehovalvontaa vuoden alusta maaliskuun puoliväliin saakka oli rattijuopumuksesta jäänyt kiinni runsaat 5000 autoilijaa. Määrä nousi noin 400:lla viimevuotisesta. Rattijuopumuksista oli huume- tai lääketapauksia noin 800.

Poliisi järjesti valtakunnallisen tehostetun liikennevalvonnan 21.-25. maaliskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.