Mainos

Poliisi otti jälleen kiinni väärän rahan levittelijöitä

Lahdessa otettiin viime yönä kiinni kaksi väärennettyä tuhatmarkkasta kaupitellutta miestä. Pidätetyt ovat uusia tekijöitä eri puolille Etelä- ja Keski-Suomea levinneessä rahanväärennösjutussa.

Miehet tarjosivat seteliä maksuksi paikallisessa ravintolassa. Henkilökunta oli kuitenkin tarkkana ja huomasi setelin väärennökseksi.

Poliisin pidättämät miehet ovat kotoisin Lahden seudulta, toinen on syntynyt vuonna 1959 ja toinen 1975. Rikoskomisario Jukka Jaatisen mukaan miehillä ei ollut mukanaan useampia seteleitä. Väärennetyssä setelissä oli sama sarjanumero kuin aiemmin Lahden seudulta takavarikoiduissa väärennöksissä.

Poliisitutkimuksissa on selvinnyt, että setelit on tehty tietokoneella ja väritulostimella. Edelleenkään ei tiedetä, missä setelien painopaikka sijaitsee. -Jutun selvittely on kovan työn takana, sanoo komisario Jaatinen.

Ensimmäiset väärennetyt tuhatmarkkaset ilmestyivät kiertoon Lahdessa ja Hämeenlinnassa heinäkuun alussa. Rahoja on löydetty myös Helsingistä, Orimattilasta ja Tervakoskelta. Jutun tutkinnan yhteydessä poliisi on pidättänyt useita ihmisiä, mutta ainoastaan yksi mies on jutun vuoksi vangittu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.