Mainos

Poliisi ottanut säilöön osan oululaiskenialaisista

Osa poliisia pakoilleista kenialaisista on Oulun poliisin säilössä. Toistakymmentä kenialaista on pakoillut poliisia ja maasta käännyttämistä parin kuukauden ajan Oulun seudulla.

Apulaispoliisipäällikkö Timo Saarela ei kiellä, etteikö poliisin suojissa ole osa käännytyspäätöksen saaneista kenialaisista. Hän kuitenkin vakuuttaa, että säilössä olevat voivat tehdä valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen käännytyspäätöksestään, mikäli niin haluavat.

Valitusaika on käännytyspäätöksen saamisen jälkeen 14 päivää. Kenialaiset voivat valituksen tehdä, vaikka ovatkin poliisin suojissa, Saarela sanoo. Saarela kertoo säilöönoton olleen "turvaamistoimenpide".
-Kyse on siitä, että kenialaiset ovat olleet tietymättömissä. Se on turvaamistoimenpide, että saadaan asia ratkaistua.

Ulkomaalaisviraston käännytyspäätöstä pakoilleista yhdestätoista kenialaisesta ei kukaan ole enää Saarelan mukaan pakosalla, mutta kaikille käännytyspäätöstä ei ole saatu tiedoksi. Oulun käräjäoikeus päättää huomenna, voidaanko säilöönottoa jatkaa.

Ulkomaalaisvirasto teki viime vuoden lopulla käännytyspäätöksen noin 40 kenialaisesta, jotka hakivat täältä turvapaikkaa. He kertoivat joutuneensa maassaan poliittisen vainon kohteeksi. Oulun poliisi pani käännytyspäätöksiä toimeen joulukuussa kahteen otteeseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.