Mainos

Poliisi: Osa murhista tallentui valvontakameroihin

Poliisin mukaan ainakin osa Sellon murhista tallentui valvontakameroihin. - En ole varma tallentuivatko kaikki, mutta osa ainakin, rikoskomisario Esa Grönlund krp:stä sanoo.

43-vuotias Ibrahim Shkupolli ampui uudenvuoden aattona neljä Prisman työntekijää kauppakeskus Sellossa, entisen naisystävänsä Ruutikadulla muutaman sadan metrin päässä Sellosta sijaitsevassa asunnossa ja itsensä Espoon Kirstinmäessä.

Kuinka monta silminnäkijää Sellon henkirikoksilla oli? -Satoja, Grönlund arvioi.

Sellon henkirikokset tapahtuivat muutamassa minuutissa. Ampuja oli mennyt Sellon Prisman kakkoskerroksesta sisään, jatkanut ykköskerrokseen ja ampunut siellä kaksi ihmistä. Tämän jälkeen mies oli käynyt Prisman ulkopuolella ja palannut sisään ampumaan kaksi ihmistä lisää.

"Asiaa selvitellään"

Muuten poliisi oli hyvin niukkasanainen perjantain tiedotustilaisuudessa. - En pysty sanomaan miksi neljä ihmistä ammuttiin Prismassa, rikoskomisario Grönlund keskusrikospoliisista sanoi.- Jonkinlainen valikoituminen on tapahtunut, mutta en tiedä miksi.

Poliisi ei ottanut kantaa tekikö Shkupoli verityöt ensin Ruutikadulla sijaitsevassa ex-naisystävän asunnossa vai Sellossa.Kello 11.30 poliisille varmistui, että vainajia oli neljä. Poliisi sai kello 11.50 tiedon viidennestä vainajasta ja kello 14.10 kuudennesta vainajasta.

STT:n tietojen mukaan Sellon surmaaja otti ensin hengiltä entisen naisystävänsä. - En ota tähän kantaa. Asiaa selvitellään, Grönlund sanoi.

- Aseen osalta tutkimukset ovat käynnissä. Kun on kyse laittomasta aseesta, sen jäljittäminen on vaikeampaa. En ota aseen malliin kantaa, Grönlund totesi. - Käsiaseesta puhutaan.

Miksi tämä tapahtui juuri nyt? - Hyvä kysymys. Tähän mekin etsimme vastausta.

Käytiinkö uhrien ja ampujan välillä keskusteluja? - Tätä selvitellään, mutta tällä hetkellä ei ole tiedossa että keskusteluja olisi käyty.

Poliisi pyytää tietoja ampujan käyttämästä punaisesta Volkswagen Golfista.Auto kuului entiselle naisystävälle.

Grönlundin käsityksen mukaan Shkupolli ei ollut Suomen kansalainen. Miehellä oli kolme lasta.

Lähestymiskiellon rikkominen marraskuussa

Entinen naisystävä teki rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta 1. huhtikuuta 2009. Poliisi otti miehen kiinni ja kuulusteli. Poliisi määräsi lähestymiskiellon, jonka käräjäoikeus vahvisti myöhemmin huhtikuussa.

Marraskuussa puolivälissä naisuhri teki rikosilmoituksen lähestymiskiellon rikkomisesta. - Kyse oli soittoyrityksestä ja tekstiviestistä, rikoskomisario Jukka Kaski Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi.

Kasken mukaan informointi lähestymiskiellosta kuuluu lähinnä asianomistajalle itselleen.Prisman vartijat tiesivät lähestymiskiellosta, mutta Sellon vartijat eivät.

Poliisi ei julkaise tässä vaiheessa uhrien nimiä, koska omaiset ovat vastustaneet sitä.

- Poliisi sai hälytyksen kello 10.08. Muutaman tunnin päästä tilanne oli aika lailla selvinnyt. Pitäisin poliisin ja muiden viranomaisten toimintaa aika onnistuneena, apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta totesi.

Lisää aiheesta:www.mtv3.fi/sello

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja