Mainos

Poliisi on tehnyt pidätyksiä Oulun rahankuljetusryöstössä

Kaksi miestä ryösti eilen aseella uhaten rahankuljetusauton Oulun Äimärautiolla. Saalis ei kuitenkaan ollut merkittävä.

Poliisi on edistynyt Oulun eilisen rahankuljetusryöstön tutkinnassa. Poliisi on pidättänyt oululaisia henkilöitä, ja myös osa ryöstösaaliista on saatu takaisin.

Rikoskomisario Tapio Mäkelä Keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä ei kerro, kuinka monta ihmistä poliisi on pidättänyt tai milloin pidätykset tehtiin. Mäkelän mukaan pidätetyt ovat kuitenkin poliisille entuudestaan tuttuja.

Osa ryöstösaaliista löytyi Oulusta samoin kuin ryöstössä käytetty tumma BMW-merkkinen auto. Auto ei ollut varastettu.

- Auton ruotsalaiset rekisterikilvet oli pantu hämäysmielessä, sanoo Mäkelä.

Mäkelä ei ota kantaa siihen, saatiinko osa ryöstösaaliista takaisin ehjänä. Arvokuljetusta hoitaneen Loomis Suomen toimitusjohtajan Harri Veijolan mukaan rahankuljetussalkku oli teknisesti suojattu, jota ulkopuolisen on lähes mahdotonta avata ilman että sen sisältö tuhoutuu.

Kaksi nuorta miestä ryösti aseella uhaten rahankuljetusauton Kespron noutotukun pihalla Äimärautiolla eilisaamuna. Ryöstäjät olivat pukeutuneet haalareihin ja peittäneet kasvonsa hupulla. Ryöstö tehtiin, kun Loomis Suomen työntekijä oli palaamassa rahankuljetussalkun kanssa arvokuljetusautolle.

Saalis ei ole tukun mukaan merkittävän suuri.

Mäkelän mukaan tutkinnassa ei ole tähän mennessä tullut esille mitään, minkä perusteella Oulun arvokuljetusryöstö voitaisiin yhdistää muihin viime aikoina tapahtuneisiin rahankuljetusryöstöihin.

Ryöstöä ei ole vielä kokonaan selvitetty ja tapauksen tutkinta jatkuu tiiviinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.