Mainos

Poliisi on selvittänyt Helsingissä laajan paritussarjan

Helsingin poliisilla on riittänyt töitä paritusrikosten selvittelyssä. Vuoden sisällä isoja paritusrenkaita on kiinni jäänyt jo neljä.

Tuorein liiga ehti toimia alalla kolmisen vuotta. - Tätä on johtanut suomalainen mieshenkilö ja nämä aiemmat ovat olleet ulkolaisten käsissä, mutta tässäkin tapauksessa on näistä naisista maksettu Viroon, rikoskomisario Seppo Sillanpää Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Vuonna 1950 syntynyt suomalaismies ja hänen virolainen avustajansa ovat nyt vangittuna.

- Me saimme tässä aika paljon takavarikoitua ja ulosmitattua omaisuutta, mitä on tästä rikollisesta toiminnasta tullut hyötyä. Me saimme muun muassa kolme kiinteistöä, kolme asuinosaketta ja pari autoa ja rahaakin melkein 50 000 euroa, Sillanpää listaa.

Suomalaismiehen alaisuudessa työskenteli useita virolaisia tai Viron venäläisiä tyttöjä. He maksoivat parittajalle hänen toimistaan noin sata euroa päivässä.

Poliisi uskoo nyt saaneensa suurimmat paritusrenkaat pois pelistä, mutta lainsäädäntöön kaivataan pikaista muutosta tulevaisuuden varalle.

- Olisi törkeä tekomuoto, tavallinen ja sitten lievempi tekomuoto. Ja sitten, että kovempiin sais pakkokeinot, kuten telekuuntelun, koska 95 prosenttia tästä toiminnasta tapahtuu puhelimitse, Sillanpää listaa.

Lainsäädännön uudistamista pohditaankin parhaillaan oikeusministeriön työryhmässä.

(MTV3)

Katso myös Tommi Mannisen juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 09.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.