Mainos

Poliisi on kertonut ensi kertaa Utöyan saaren tapahtumista

Norjan poliisi on kertonut ensi kertaa yksityiskohtia Utöyan saaren tapahtumista.

Operaatioon osallistunut poliisi Håvard Gåsbakk kertoi lehdistötilaisuudessa, että Oslossa olleella Delta-erikoisjoukolla kesti kaikkiaan 49 minuuttia ampumisilmoituksen vastaanottamisesta joukkosurmaajan pidättämiseen saarella.

Gåsbakk kertoi, että yhden poliisiveneen moottori pysähtyi matkalla saarelle. Osa poliiseista joutui matkaamaan saarelle yksityishenkilöiden veneissä. Kaksi siviilivenettä lähti Utöyalta poliisiveneitä vastaan.

– Jakauduimme niin, että yhdessä veneessä oli viisi miestä. Yhteen veneeseen asettui viisi henkeä erikoisjoukoista, toiseen minä, paikallinen poliisi ja kolme erikoisjoukkojen jäsentä. Ensimmäisessä veneessä oli nopeampi moottori, ja se saapui Utöyalle ennen meitä, Gåsbakk kertoi.

Ensimmäistä rantaan saapunutta poliisivenettä vastaan juoksi nuoria, jotka osoittivat saaren pohjoispuolelle. Poliisi lähti etsimään ampujaa pohjoisesta. Gåsbakkin ryhmä jatkoi etelään.

Kun poliisi tavoitti ampujan, tämä odotti heitä kädet nostettuna pään taa. Aseensa hän oli jättänyt noin 15 metrin päähän. Pidätettyään Anders Behring Breivikin poliisi alkoi etsiä saarelta eloonjääneitä.

(MTV3 - STT - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.