Mainos

Poliisi on huolissaan päihtyneistä mopoautoilijoista

Poliisi on huolissaan mopoautoilijoiden ja matkustajien turvallisuudesta. Tavallisin mopoautoilijan rike on ylikuorma.

Mopoautossa saa lain mukaan kuljettaa vain yhtä matkustajaa. Jos mopoautoa vielä kuljetetaan alkoholin vaikutuksen alaisena, voivat seuraukset olla kohtalokkaat.

Poliisi onkin tavannut tänä vuonna mopoauton tai mönkijän ratista noin 50 rattijuoppoudesta tai törkeästä rattijuoppoudesta epäiltyä nuorta kuljettajaa.

– Kun alkoholin vaikutuksen alaisena mennään tällaisella kevyellä menopelillä ja vielä kun on ylikuormaa, niin ajolinjat menevät äkkiä leveiksi ja tulee tieltä suistumisia. Tulee myös kaatumisia, joissa seuraukset voivat olla aika hurjatkin, komisario Veli-Pekka Välisaari sanoo Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Mopoautoja on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan rekisteröity noin 6 400. Poliisin lisäksi myös liikenneopettajat ovat huolissaan mopoautojen turvattomuudesta.

– Tosiasia on se, kun sillä mopoautolla törmätään 45 kilometrin tuntivauhdilla jotakin kohdetta vasten, niin siinä ei ole kyllä mitään saumaa pärjätä, Autokoulu Movian liikenneopettaja Ilkka Ilomäki toteaa.

Rattijuopumukseen syyllistyneet nuoret tuomitaan aikanaan käräjäoikeudessa ajokieltoon ja sakkoihin. Jos poliisin tiedossa on muutakin runsasta alkoholin käyttöä, joutuu nuori myös terveyskeskuksessa toteutettavaan päihdeseurantaan.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 23.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.