Mainos

Poliisi oikoo epäilyjä ketun puremasta: Ei tässä satuja sepitellä

Poliisin Lahdessa sunnuntaina puistoon ampuman ketun kohtalo on aiheuttanut valtavan kohun.

Useat silminnäkijät ovat ottaneet yhteyttä MTV Uutisiin ja epäilleet sitä, että kettu olisi purrut eläintä Launeen puistoon häätämään tullutta poliisia.

Komisario Taisto Kuhlman Hämeen poliisista oikoo epäilyjä ja sanoo, että kettu puri toista paikalle tullutta poliisia vasemman käden etusormeen.

– Poliisi sai puremasta kaksi vertavuotavaa haavaa. Tämä on fakta. Ei poliisi lähde tuollaisesta mitään satuja kertomaan.

Kuhlman kertoo, että puremahaava vaati lääkärissä käyntiä.

– Tietääkseni tikkausta tai sairauslomaa ei kuitenkaan tarvittu.

Kuhlmanin mukaan oli myös vaikuttanut siltä, että kettu on kapinen. Hän huomauttaa, että tartuntatautien riski on suuri, kun on kyse villieläimen puremasta. Tästä syystä ketun purema poliisi sai asianmukaisen lääkityksen.

- Epäilty mahdollinen tartunta vaatii lääkintää. Vaikka eläin ei edes itse olisi sairas, se voi kantaa bakteeria, koska villieläimet ovat raadonsyöjiä. Vesikauhu ja kapi ovat eläinten keskuudessa liikkuvaa tautikantaa. 

Poliisi pitää tapahtumaa valitettavana.

– On surullista meidänkin kannalta, että poliisi pääsi haavoittumaan. Eihän se ole suinkaan tarkoitus, että poliisi ottaa vammoja virkatehtävän yhteydessä mutta valitettavasti näin pääsi käymään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.