Mainos

Poliisi: Nykäselle lähestymiskielto - vangitsemiselle ei perusteita

Poliisi ei esitä Matti Nykästä vangittavaksi joulupäivän tapahtumista. Poliisi jatkaa jutun tutkintaa törkeänä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena. Poliisin mukaan epäilty teko ei täytä tapon yrityksen tunnusmerkistöä.

Teon motiivi ei ole toistaiseksi selvinnyt. Osapuolten kertomukset illan tapahtumista ovat ristiriitaiset. Nykänen on kiistänyt teon, mutta hän ei osaa tarkemmin selittää miten uhrin vammat ovat syntyneet.

Poliisi on määrännyt Nykäselle väliaikaisen lähestymiskiellon.

Nykäsen epäillään pahoinpidelleen vaimoaan Mervi Tapolaa. Pariskunnan välille oli kehkeytynyt heidän kodissaan Ylöjärvellä riitaa, jonka seurauksena Nykäsen epäillään vahingoittaneen Tapolaa keittiöveitsellä ja kuristaneen kylpytakin vyöllä.

Tapolan vammat jäivät välikohtauksessa lieviksi ja hän pääsi sairaalasta vielä samana iltana.

Uutinen levisi maailmalle

Uutinen Matti Nykäsen pidätyksestä levisi viikonloppuna tiedotusvälineiden verkkosivustoille eri puolilla maailmaa.

Vaimonsa törkeästä pahoinpitelystä epäillystä Nykäsestä kirjoittivat ennen muuta britti- ja saksalaislehdet.

Brittimedioista Nykäsen huomioivat ainakin Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Times. Uutistoimisto AFP:n kautta uutinen levisi myös Sydney Morning Herald, Melbourne Age ja Bangkok Post -lehtien verkkosivuille.

Yksityiskohtaisimmin Nykäsestä raportoivat saksalaislehdet Bild ja Der Spiegel. Jutuissa kerrotaan paitsi Nykäsen menestyksekkäästä mäkihyppyurasta myös hyppääjälegendan myöhemmistä vaiheista. Mitalisaavutusten lisäksi jutuissa mainitaan muun muassa Nykäsen strippariura sekä raha- ja alkoholiongelmat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.