Mainos

Poliisi niukkasanainen Vilksin vierailun turvatoimista

Helsingin poliisilaitos on niukkasanainen Muhamed-kuvistaan tunnetun taitelija Lars Vilksin vierailun turvatoimista Helsingin Kaivohuoneella tänään.

– Sanotaanko näin, että ei meillä mitään massiivisia joukkoja liikutella. Sillä tavalla, että olemme varautuneet, jos sinne mielenosoitustyyppisiä tapahtumia tulee. Olemme läsnä, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista sanoo.

Helsingin Kaivohuonetta vartioi runsaslukuinen joukko poliiseja, supon miehiä ja koiria.  

Katolla seisoi huppupäinen mies kamera kädessään. Mustia autoja ja poliisiautoja oli pysäköitynä Kaivohuoneen ympäristöön, kertoo paikalla oleva STT:n toimittaja.  

Sisätiloihin ei saanut viedä laukkuja eikä reppuja, ja tulijoiden piti kulkea metallinpaljastimien läpi.

Kööpenhaminassa tilaisuuteen, jossa Vilks esiintyi, tehtiin raaka hyökkäys ja yksi henkilö kuoli. Onko Helsingissä varauduttu tällaiseen?

– Tietysti pyritään siihen, että tällaista ei tule vastaan. Olemme varautuneet, että mitään ei tapahdu.

Porolan mukaan tilaisuuden myös järjestäjältä on edellytetty turvallisuuteen liittyviä asioita. Porola ei suostu spekuloimaan, mikä olisi pahinta mahdollista, mitä Vilksin Suomen vierailun aikana voisi tapahtua.

– Kaikkeen inhimilliseen varaudutaan.

Terroristijärjestö al-Qaida on luvannut Vilksin päästä 100 000 dollarin palkkion.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Mika Raatikainen on kutsunut Vilksin Helsinkiin keskustelutilaisuuteen. Alun perin tilaisuus piti järjestää eduskunnan Kansalaisinfossa. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kuitenkin kielsi tilaisuuden järjestämisen eduskunnan tiloissa turvallisuusuhkaan vedoten.  Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.