Poliisi neuvottelee mielenosoittajien kanssa Bangkokin lentokentillä

Poliisi on aloittanut neuvottelut mielenosoittajien kanssa Bangkokin lentokentillä.

Thaimaan hallitus on uutistoimisto AP:n mukaan perunut uhkauksensa lopettaa lentokenttien mielenosoitukset voimatoimin. Sen sijaan poliisi pyrkii ratkaisemaan tilanteen neuvotteluin.

Tuhannet turistit ovat joutuneet jäämään Thaimaan pääkaupunkiin, kun hallituksen vastustajat valtasivat tiistaina päälentokentän Suvarnabhumin sekä keskiviikkona pienemmän Don Muangin kentän. Pääministeri Somchai Wongsawat julisti lentokentille eilen hätätilan ja vaati oppositioliike PAD:n mielenosoitusten murskaamista.

Kahdeksan tuntia myöhemmin hallituksen tiedottaja Nattawut Sai-Kau sanoi kuitenkin, että poliisi on neuvottu poistamaan mielenosoittajat lentokentiltä mahdollisimman nopeasti mutta rauhanomaisin keinoin.

Kun poliisi lähestyi Don Muangin lentokenttää varhain tänä aamuna ja PAD valmistautui yhteenottoon, epäillyt laukausten äänet aiheuttivat Don Muangin kentällä lähes paniikin.

Ei ole tiedossa, kuka mahdolliset laukaukset ampui.

Jo neljättä päivää päivää jatkuvat mellakoinnit ovat aiheuttaneet BBC Worldin mukaan arviolta 4 miljradin tappiot Thaimaan liike-elämälle. Bisnesväki odottaakin kuumeisesti tilanteen rauhoittumista.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat