Mainos

Poliisi: Navigaattorit piiloon röyhkeiltä varkailta

Suomessa on sattunut muutaman viime viikon aikana satoja navigaattorivarkauksia. Poliisin mukaan varkaudet johtuvat ihmisten välinpitämättömyydestä arvotavaroiden kanssa.

Helmi-maaliskussa varasliiga iski autoihin erityisesti Pohjois-Karjalassa. Viime kuussa navigaattoreita hävisi puolestaan Tampereen seudulta ja Pohjois-Savosta.

Helmikuussa navigaattorivarkaat iskivät puolestaan Lieksassa hiihtotapahtuman aikaan yhdeksään autoon keskellä päivää ja veivät niistä navigaattoreita, lompakoita ja kommunikaattorin. Poliisin mukaan toimintatapa kaikissa varkauksissa on sama.

- Ensiksi huomataan autossa oleva arvoesine, kuten kännykkä, navigaattori tai jopa kannettava tietokone. Sitten rikotaan ikkuna, otetaan tavara nopeasti ja lähdetään vielä nopeammin karkuun, kertoo Pohjois-Savon komisario Jyrki Haapala.

Osa varkaista huumeidenkäyttäjiä

Savon Sanomat kertoo, että poliisin työtä vaikeuttaa se, että nopeasti toimivan ulkomaalaiskoplan lisäksi navigaattoreita varastavat ahkerasti myös yksittäiset suomalaisvarkaat.

Haapala kehottaa ihmisiä ottamaan arvotavarat pois näkyviltä myös lyhyiden pysähdysten ajaksi.

- Kännykkä etupenkillä on välinpitämättömyyttä, mikä houkuttelee varkaita. Navigaattorit on helppo myydä esimerkiksi Itä-Euroopassa eteenpäin. Tämä on muun muassa yksi tapa rahoittaa huumeidenkäyttöä, Haapala varoittaa.

Varkaille kelpaavat ainoastaan uudet navigaattorit. Vanhemmat mallit jäävät murrettuihin autoihin pakoilleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.