Mainos

Poliisi nappasi kymmenen kiloa amfetamiinia

Törkeästä huumerikoksesta epäiltynä on vangittu kaksi virolaista henkilöä. Tekijät ovat jo aiemmin istuneet yhdessä vankilassa huumausainerikoksesta.

Helsingin poliisi on tehnyt huomattavan amfetamiinitakavarikon. Poliisi löysi kesäkuussa Itäkeskuksen uimahallin läheisyydestä 10 kiloa amfetamiinia.

Rikoskomisario Pasi Mettälän Helsingin rikospoliisin huumerikosyksiköstä kertoo, että huumeet oli piilotettu maastoon.

Poliisi otti maastokätköjen läheisyydestä kiinni ulkomaalaisen henkilön, jolla oli hallussaan kartta huumausaineiden kätköpaikoista. Huumausaineet olivat kartan osoittamissa paikoissa.

Poliisin valokuvia

Käräjäoikeus on vanginnut törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä kaksi virolaista. Tekijät ovat poliisille entuudestaan tuttuja.

- Tekijät ovat kumpikin istuneet yhdessä jo aiemmin huumausainerikoksesta, Mettälä kertoo.

Poliisi pääsi tekijöiden jälkille omien tutkimusten ja suoritetun telekuuntelun perusteella. Toisen heistä epäillään järjestäneen huumeen salakuljetuksen Virosta Suomeen. Toisen poliisi uskoo olleen amfetamiinin vastaanottaja Suomessa.

- Se, kuka on toiminut kuriirina, on vielä epäselvää. Emme myöskään tiedä koska ja miten huumeet on Suomeen tuotu.

Huumausaine-erä oli tarkoitettu levitettäväksi katukauppaan Suomessa. Takavarikoidun amfetamiinin arvo olisi ollut katukaupassa vähintään 200 000 euroa.

Mettälän mukaan esitutkinta on loppuvaiheessa ja asia siirtyy lähiaikoina syyttäjälle. Syyte asiassa on nostettava lokakuun alussa.

(MTV3-Johanna Sainio)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.