Mainos

Poliisi nappasi jättierän harvinaista huumetta - osa shakkilaudassa

Neljää ulkomaalaista henkilöä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Liiga välitti oopiumia, joka on erittäin harvinainen huume Suomessa.

Kemi-Tornio-Haaparanta -alueella operoineen mieshenkilön epäillään myyneen Turkista Ruotsin kautta hankkimaansa oopiumia sekä Suomessa että Ruotsissa.

Huumetta takavarikoitiin yhteensä noin kolme kiloa, yhdellä kertaa suurin erä oli 2,4 kiloa. Oopiumin lisäksi poliisin haaviin jäi kymmenien grammojen amfetamiinierä.

Poliisin tiedotteen mukaan takavarikoidun oopiumin määrä on poikkeuksellisen suuri.

- Takavarikoitu oopiumi-erä on Suomen mittakaavassa erittäin suuri. Esitutkinnan mukaan on syytä epäillä, että oopiumierät ovat saapuneet postilähetyksinä ensiksi Turkista Ruotsiin ja sieltä edelleen Suomeen. Oopiumi on ollut kätkettynä erilaisiin koriste-esineisiin. Aineen myyntihinta on Suomessa ollut noin 40 - 50 euroa grammalta. Yksi käyttöannos on noin gramman suuruinen, poliisista kerrotaan.

Neljä epäiltyä on ollut vangittuna Suomessa huhti-toukokuusta alkaen. Poliisi epäilee, että oopiumia on hankittu viime ja tämän vuoden puolella jopa neljä kiloa. Amfetamiinisa olisi hankittu satoja grammoja.

Esitutkinnan ovat tehneet keskusrikospoliisin Rovaniemen yksikkö ja Perä-Pohjolan poliisilaitos yhteistyössä Ruotsin poliisin ja tullin kanssa. Asiakokonaisuuden syyteharkinta tullaan tekemään Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.