Mainos

Poliisi nappasi chileläisten murtokoplan

Viimeisen viikon aikana on Vantaalla tapahtunut poikkeuksellisen paljon asuntomurtoja. Asuntomurrot alkoivat tiistaina 13. tammikuuta. Viikon aikana murtojen kohteena olivat useimmiten eri puolilla Vantaata sijaitseva omakotitalot..

Asuntomurtoja tehtiin yhteensä 14 kappaletta mm. Linnaisissa, Vapaalassa, Ilolassa, Simonkylässä, Rajakylässä ja Vaaralassa. Tämän lisäksi Porvoossa murtauduttiin maanantaina 19. tammikuuta kolmeen asuntoon.. Asunnoista anastettiin rahaa, koruja ja pienikokoista kodinelektroniikkaa kuten digikameroita ja kannettavia tietokoneita.

Tiistaina 20. tammikuuta Itä-Uudenmaan poliisi pääsi rikoksen tekijöiden jäljille ja otti kiinni neljä mieshenkilöä Tikkurilassa noin puoli yhdeksän aikaan illalla. Miesten epäillään tehneen edellä mainittujen murtojen lisäksi kaksi asuntomurtoa Lahdessa. Poliisi on takavarikoinut osan asuntomurroissa anastetusta omaisuudesta.

Yksi pidätetyistä on Suomen kansalainen ja kolme muuta ovat Chilen kansalaisia. Chileläiset ovat noin 30-vuotiaita. Edellinen Vantaalla tutkittu asuntomurtosarja, lajissaan Suomen suurin, on vuodelta 2007.

Tällöin Vantaalla tehtiin yli 30 asuntomurtoa. Epäillyt olivat Puolan kansalaisia ja heidän epäillään syyllistyneen kaikkiaan 127 asuntomurtoon. Tämä juttu on parhaillaan käsiteltävänä Vantaan käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.